Ana səhifə Seçilmişlərə əlavə et Bizə yazın

Fotoqalereya

11 Dekabr 2009 - ¹48

Yeniyetmələrin VI Beynəlxalq Elm Olimpiadası başa çatıb

Olimpiadada azərbaycanlı şagirdlər doqquz medal qazanıblar

Bakıda Yeniyetmələrin VI Beynəlxalq Elm Olimpiadası başa çatmışdır.

Dekabrın 10-da "Buta" sarayında olimpiadanın qaliblərinin mükafatlandırılması mərasimi keçirilmişdir.

On beş yaşlı yeniyetmələr arasında fizika, kimya və biologiya fənləri üzrə keçirilmiş olimpiadada 49 ölkədən 600-dən çox şagird və onların müəllimləri iştirak etmişlər.

Heydər Əliyev Fondunun, İJSO (International Junior Science Olympiad) və Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının dəstəyi ilə keçirilən olimpiadada dünyanın 5 qitəsindən 258 şagird 30 sualdan ibarət test, nəzəri və təcrübi tapşırıqları cavablandırmışdır. Cavabları olimpiadanın Elm Komitəsi tərəfindən seçilən 18 təcrübəli müəllim yoxlamışdır.

Tədbir iştirakçıları olimpiadanın gedişini əks etdirən videofilmə baxmışlar.

Gənclər və idman naziri Azad Rəhimov bildirmişdir ki, ölkəmizdə olimpiadanın yüksək səviyyədə keçirilməsi üçün nizamnaməyə uyğun olaraq bütün işlər ardıcıllıqla həyata keçirilmişdir.

Nazir demişdir ki, Azərbaycan bu tədbirə ev sahibliyi edən ilk Avropa ölkəsidir.

Bildirilmişdir ki, bu tədbirin Azərbaycanda keçirilməsi olduqca fərəhli haldır. Olimpiada ayrı-ayrı ölkələrdən gəlmiş yeniyetmələr arasında əsl elm və dostluq körpüsünə çevrilmişdir. İştirakçılar Azərbaycanın tarixi, mədəniyyəti, mətbəxi və xalqımızın qonaqpərvərliyi ilə yaxından tanış olmuşlar.

Yeniyetmələrin VI Beynəlxalq Elm Olimpiadasının iştirakçıları ümumilikdə 20 qızıl, 60 gümüş və 84 bürünc medal qazanmışlar.

Olimpiadada iştirak edən 12 azərbaycanlı məktəblidən 9-nun adı mükafatçılar sırasında olmuşdur. Onlardan 2-si gümüş, 7-si isə bürünc medal qazanmışdır.

Rusiya komandası 6 qızıl medalla birinci yerə çıxmışdır.

Qaliblərə mükafatları xarici işlər nazirinin müavini, Azərbaycan Diplomatik Akademiyasının rektoru, olimpiadaya hazırlıq məqsədi ilə yaradılmış Elm Komitəsinin rəhbəri Hafiz Paşayev, təhsil naziri Misir Mərdanov, gənclər və idman naziri Azad Rəhimov, VI Beynəlxalq Elm Olimpiadasının prezidenti Masna Gintinq, Azərbaycan Dillər Universitetinin rektoru, Milli Məclisin beynəlxalq münasibətlər və parlamentlərarası əlaqələr komitəsinin sədri Səməd Seyidov və başqaları təqdim etmişlər.

Tədbir gənc musiqiçilərin geniş konsert proqramı ilə davam etmişdir.

AzərTAc

Səhifənin başına qalx Nömrənin müdəricatına dön

Səhifənin başına qalx

HEYDƏR ƏLİYEV

İLHAM ƏLİYEV

MEHRİBAN ƏLİYEVA

HEYDƏR ƏLİYEV
FONDU

AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI TƏHSİL NAZİRLİYİ

11 Dekabr 2009 - ¹48
Qəza vəziyyətində olan ümumtəhsil məktəblərinin yenidənqurulması ilə bağlı əlavə tədbirlər haqqında  Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı

Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun əməkdaşlarının təltif edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı

Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun əməkdaşlarına fəxri adların verilməsi haqqında  Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı

12 dekabr ümummilli lider Heydər Əliyevin anım günüdür

Azərbaycan təhsili: yaxın keçmişə, bu günə və gələcəyə bir baxış

Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun 80 illik yubileyi qeyd olunub

Təhsil Nazirliyi ilə "Microsoft" şirkəti arasında Anlaşma Memorandumu imzalandı

Bakı Dövlət Universitetində Elmi Şuranın növbəti iclası keçirilib

"Dünya  sənin, dünya mənim, bizlər isə bu Vətənin"

Azərbaycanlı alim Madriddə keçirilən beynəlxalq konfransda iştirak edib

Tanınmış alim və elm təşkilatçısı

Yeniyetmələrin VI Beynəlxalq Elm Olimpiadası başa çatıb

Gimnaziyanın 50 illiyi qeyd olundu

Dünya universiteti: Kornell Universiteti

2007 - 2015-ci illərdə Azərbaycan gənclərinin xarici ölkələrdə təhsil üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikasında texniki peşə təhsilinin inkişafı üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi
KURİKULUM PORTALI

Azərbaycan Respublikası
TƏHSİL PORTALI

Copyright 2010 ©  All Rights Reserved.
Created and supported by
Mehman Shafagatov