Ana səhifə Seçilmişlərə əlavə et Bizə yazın

Fotoqalereya

25 Dekabr 2009 - ¹50

Təhsil naziri "açıq dərs"də iştirak etdi

Dekabrın 18-də 6 nömrəli məktəb-liseydə "Müasir təhsil, müasir məktəb, müasir yanaşmalar" mövzusunda konfrans keçirildi. Tədbirdə Təhsil Nazirliyinin rəhbərliyi, Səbail Rayon İcra Hakimiyyətinin başçısı Asif Əsgərov, nazirliyin müvafiq şöbələrinin və struktur bölmələrinin rəhbərləri, qeyri-hökumət təşkilatlarının nümayəndələri, nazirliyə birbaşa tabe olan ümumtəhsil məktəblərinin direktorları və müəllimlər iştirak edirdilər.

Azərbaycan Respublikasının təhsil naziri Misir Mərdanov tədbir iştirakçılarını salamlayaraq onları burada görməsindən məmnun olduğunu bildirdi.

Tədbirin keçirildiyi yeni yaradılan konfrans zalının müasir tələblərə uyğun olduğunu deyən nazir bunu təhsil müəssisəsinin növbəti uğuru kimi dəyərləndirdi.

Misir Mərdanov 6 nömrəli məktəb-liseydə bir sıra mütərəqqi ənənələrin formalaşdığını və təhsil sahəsinin ən aktual məsələlərinə həsr olunmuş belə tədbirlərin tez-tez keçirildiyini qeyd etdi.

Sonra tədbir iştirakçıları cədvəldən iştirak etmək istədikləri müasir təlim texnologiyaları və fəal təlim metodlarının tətbiqi ilə tədris olunan "açıq dərs"i seçdilər və həmin dərslərin keçildiyi otaqlara dəvət olundular. "Açıq dərs"lər Azərbaycan və rus bölmələrinin həm ibtidai, həm də yuxarı siniflərində təşkil edilmişdi. Təhsil naziri Misir Mərdanov müəllim Gülşən Orucovanın Azərbaycan bölməsinin II sinfində keçdiyi ana dili və Səidə Nəcəfquluzadənin rus bölməsinin I sinfində keçdiyi ingilis dili dərslərində iştirak etdi.

Nazir və digər rəsmi şəxslər, eyni zamanda başqa sinif otaqlarında aparılan tədris prosesi ilə də maraqlandılar və beşyaşlıların Azərbaycan və rus bölmələri üzrə məktəbə hazırlıq qruplarında oldular.

Qonaqlar məktəbin foyesində hazırlanmış fotostendlərlə tanış olduqdan sonra hamı yenidən konfrans zalına toplaşdı.

Məktəb-liseyin direktoru Ceyran Kuliyeva təhsil müəssisəsinin fəaliyyətindən bəhs edən təqdimatla çıxış etdi. Təqdimatda 85 ilə yaxın yaşı olan təhsil ocağının tarixi, son illər ölkədə uğurla həyata keçirilən təhsil islahatlarında iştirakı, əldə olunmuş nailiyyətlər, ən məşhur məzunlar, liseydə yaradılmış Heydər Əliyev muzeyində həyata keçirilmiş əhəmiyyətli tədbirlər, qarşıya qoyulmuş məqsəd, perspektivdə nəzərdə tutulmuş vəzifələr və s. haqqında ətraflı məlumat verildi.

Hicran ƏKBƏROVA

Nömrənin müdəricatına dön

HEYDƏR ƏLİYEV

İLHAM ƏLİYEV

MEHRİBAN ƏLİYEVA

HEYDƏR ƏLİYEV
FONDU

AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI TƏHSİL NAZİRLİYİ

25 Dekabr 2009 - ¹50
Dünya azərbaycanlılarına

Azərbaycan Respublikasının idman mütəxəssislərinə fəxri adların verilməsi haqqında  Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı

İl ərzində çoxlu sayda təhsil işçisi dövlət təltiflərinə və fərdi təqaüdlərə layiq görülüb

ADU-da elmi-praktik konfrans

Azərbaycanlı müəllimlər Kent Universitetində təcrübə keçiblər

Azərbaycan təhsili: yaxın keçmişə, bu günə və gələcəyə bir baxış

BDU-da təlim kursunun müdavimlərinə sertifikatlar təqdim olundu

Təhsil naziri "açıq dərs"də iştirak etdi

Bir müəllimin ərizəsini 7 dəfə oxusaq da...

Kredit sistemini ilk tətbiq edən ali məktəb

Məktəbdə İKT-nin tətbiqi  xeyli genişlənib

"Biliklər cəmiyyəti"ndə təhsil paradiqması

Dünya universiteti: Avstraliya Milli  Universiteti

2007 - 2015-ci illərdə Azərbaycan gənclərinin xarici ölkələrdə təhsil üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikasında texniki peşə təhsilinin inkişafı üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi
KURİKULUM PORTALI

Azərbaycan Respublikası
TƏHSİL PORTALI

Copyright 2010 ©  All Rights Reserved.
Created and supported by
Mehman Shafagatov