Ana səhifə Seçilmişlərə əlavə et Bizə yazın

İDMAN

FOTOQALEREYA

ƏLAQƏ

Azərbaycan təhsili: yaxın keçmişə, bu günə və gələcəyə bir baxış

Dünya universitetləri

internetdə

saytda

Fotoqalereya

31 Dekabr 2009 - ¹51

Təhsil Nazirliyində mətbuat konfransı

Dekabrın 29-da Təhsil Nazirliyində 2009-cu ilin yekunlarına dair mətbuat konfransı keçirildi.

Azərbaycan Respublikasının təhsil naziri Misir Mərdanov konfransda iştirak edən kütləvi informasiya vasitələri nümayəndələrini salamlayaraq onları 31 Dekabr - Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəyliyi Günü və Yeni il bayramı münasibətilə təbrik etdi.

Sonra təhsil naziri jurnalistlərin diqqətini 2009-cu ilin yekunlarına dair təqdimata cəlb etdi. ölkə Prezidenti cənab İlham Əliyevin təhsil sahəsinə daim xüsusi diqqətlə yanaşmasından, təhsil işçilərinə xüsusi qayğı göstərməsindən söz açan nazir bununla bağlı ilin ən mühüm hadisələrini diqqətə çatdırdı. Prezidentin təhsilin ayrı-ayrı sahələrinin inkişafı üzrə imzaladığı sərəncamlar, yüksək dövlət mükafatları, təltiflər, fəxri adlar və fərdi təqaüdlərə layiq görülmüş təhsil işçiləri, eləcə də istedadlı uşaq  və gənclər haqqında məlumatların əks olunduğu slaydlar jurnalistlərə təqdim olundu.

Təhsil naziri Misir Mərdanovun mətbuat konfransındakı təqdimatında daha sonra bu sahənin iqtisadiyyatı, informasiyalaşdırılması, kadr təminatı, qiymətləndirmə sistemi, məktəb infrastrukturunun inkişafı, ixtisasartırma təhsili, məktəbəqədər, orta ümumtəhsil, orta ixtisas, ali və məktəbdənkənar təhsil, dərsliklərlə təminat, kurikulum islahatı, beynəlxalq olimpiadalar və idman yarışlarında əldə olunmuş nailiyyətlər, beynəlxalq əməkdaşlıq sahəsində görülən işlər və s. haqqında ətraflı məlumat verildi. Aydın oldu ki, təhsilə ayrılan büdcə 2003-cü illə müqayisədə 5 dəfədən çox artaraq 2009-cu ildə 1,3 milyard manat təşkil edib. Son 5 ildə təhsil işçilərinin əməkhaqqı 5, tələbələrin təqaüdü 10 dəfə artıb. Bu illərdə Azərbaycanda 450 min şagird yerlik 2 minədək yeni məktəb binası tikilərək istifadəyə verilib. 2009-cu ildə 68 yeni məktəb binası və əlavə korpus tikilib, 28 məktəb, 10 körpələr evi-uşaq bağçası əsaslı təmir olunub və s.

Sonra nazir jurnalistlərin təhsilin müxtəlif sahələri üzrə verilən çoxsaylı suallarını cavablandırdı. Bununla da 2009-cu ilin yekunlarına dair mətbuat konfransı başa çatdı.

Hicran ƏKBƏROVA

Nömrənin müdəricatına dön

HEYDƏR ƏLİYEV

İLHAM ƏLİYEV

MEHRİBAN ƏLİYEVA

HEYDƏR ƏLİYEV
FONDU

AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI TƏHSİL NAZİRLİYİ

31 Dekabr 2009 - ¹51
Azərbaycan Tibb Universitetinin çoxprofilli tədris-terapevtik klinikasının tikintisi ilə bağlı əlavə tədbirlər haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı

2009-cu il nə ilə yadda qalacaq?

Heydər Əliyev Fondu tərəfindən Niderlanddakı Azərbaycan məktəblərinə Yeni il hədiyyələri təqdim olunub

Heydər Əliyev Fondu uşaqlar üçün bayram şənlikləri keçirir

Heydər Əliyev Fondunun təşəbbüsü ilə Yeni il ərəfəsində Şamaxıda uşaq incəsənət məktəbinin təməli qoyulub

Qaliblərə mükafatlar təqdim edildi

Təhsil Nazirliyi ilə "Azərsun Holdinq" arasında niyyət protokolu imzalandı

"Azərbaycan məktəbi" jurnalının 85 illiyinə həsr olunmuş tədbir

Yaponiya səfirliyində layihələrin imzalanma mərasimi keçirilib

6 nömrəli Bakı Peşə Liseyinin yubileyi qeyd olundu

Qaliblərə mükafatlar təqdim edildi

Təhsil Nazirliyi ilə "Azərsun Holdinq" arasında niyyət protokolu imzalandı

"Azərbaycan məktəbi" jurnalının 85 illiyinə həsr olunmuş tədbir

Uğurlarımızın əsasını demokratik idarəetmə təşkil edir

Dünya universitetləri: MakGill Universiteti

2007 - 2015-ci illərdə Azərbaycan gənclərinin xarici ölkələrdə təhsil üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikasında texniki peşə təhsilinin inkişafı üzrə
DÖVLƏT PROQRAMI

Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyi
KURİKULUM PORTALI

Azərbaycan Respublikası
TƏHSİL PORTALI

Copyright 2010 ©  All Rights Reserved.
Created and supported by
Mehman Shafagatov