Ana səhifə Seçilmişlərə əlavə et Bizə yazın

20 İyul 2012 - №28

Vaseda Universitetinin bir qrup tələbəsi Azərbaycana gələcək

Tokionun Vaseda Universitetinin bir qrup tələbəsi cari ilin oktyabrında "Yaponiya-Qafqaz iqtisadi və mədəniyyət mübadiləsi proqramı-2012" çərçivəsində Azərbaycana gələcəkdir.

Bu barədə proqramın təqdimat mərasimində çıxış edən Vaseda Universitetinin professoru Hiroaki Mohri məlumat vermişdir. Azərbaycanın müstəqilliyini bərpa etdikdən sonra sürətli inkişaf yoluna qədəm qoyduğunu diqqətə çatdıran H.Mohri keçmiş SSRİ respublikaları arasında ölkəmizin daha böyük uğurlar qazandığını vurğulamışdır. O qeyd etmişdir ki, son illər böyük iqtisadi nailiyyətlərə imza atan Azərbaycan həm də mühüm beynəlxalq tədbirlərin təşkil edildiyi ölkəyə çevrilməkdədir.

Təqdimat mərasiminə hazırda Tokioda yaşayan azərbaycanlılardan bir qrupunun dəvət edildiyini bildirən H.Mohri qeyd etmişdir ki, bundan məqsəd tələbələrə Azərbaycan ilə daha yaxından tanış olmaq imkanı yaratmaqdır.

Pianoçu, beynəlxalq müsabiqələr laureatı Gülnarə Səfərova, Azərbaycan Dövlət Teleqraf Agentliyinin Yaponiyadakı xüsusi müxbiri Vüqar Ağayev, Dövlət Statistika Komitəsinin şöbə müdiri Ehtiram İsgəndərov, Vaseda Universitetinin magistri Emil Cəfərzadə tələbələrin çoxsaylı suallarını cavablandırmışlar.

Ölkəmizin qədim sivilizasiyaların qovşağında yerləşdiyi, zəngin mədəniyyətə malik olduğu qeyd edilmiş, müasir Azərbaycanın uğurları barədə məlumat verilmişdir.

Görüş çərçivəsində yapon dilində ilk nömrəsi nəşr edilmiş "İRS-İsan" jurnalı tələbələrə təqdim olunmuş, buradakı məqalələrin Azərbaycan ilə tanış olmaq üçün xüsusi əhəmiyyət kəsb etdiyi vurğulanmışdır. Tələbələrə, həmçinin Azərbaycanın qədim xalçaçılıq sənətindən bəhs edən ingilis dilində "Azərbaycan xalçaları" jurnalı da hədiyyə edilmişdir.

Mərasimdə tələbələrin Azərbaycanın qədim tarixi, Ermənistan-Azərbaycan, Dağlıq Qarabağ münaqişəsi, "Eurovision-2012" mahnı müsabiqəsi və digər mövzularda sualları ətraflı cavablandırılmışdır.

Proqram çərçivəsində tələbələrin Bakı şəhərindən əlavə, Şəki və Qax rayonlarına da gedəcəyi, tarixi və mədəniyyət abidələri ilə tanış olacağı, Bakı Dövlət və Azərbaycan Dillər universitetlərində həmyaşıdları ilə görüşlər keçirəcəyi, müxtəlif mövzularda diskussiyalara qatılacağı bildirilmişdir.

Tələbələrin son vaxtlar Yaponiyada adı daha tez-tez səslənən Azərbaycanı daha yaxından tanımaq üçün böyük həvəs göstərdiyini qeyd edən professor H.Mohri ətraflı məlumata, qiymətli nəşrlərə görə minnətdarlığını bildirmiş, səfərin nəticəsi olaraq tələbələrin universitetdə məruzələrlə çıxış edəcəklərini diqqətə çatdırmışdır.

AzərTAc

Səhifənin başına qalx "Xəbərlər" bölməsinə get Nömrənin müdəricatına dön

Səhifənin başına qalx

İnternet və ya sayt daxilində  axtarmaq istədiyiniz sözü xanaya yazıb "Axtar" düyməsini sıxın