Ana səhifə Seçilmişlərə əlavə et Bizə yazın

"Sabahın alimləri" II Respublika müsabiqəsinin keçirilməsi haqqında
Azərbaycan Respublikası təhsil nazirinin əmri

ƏMR EDİRƏM:

1. 2013-cü il 8-9 fevral tarixlərində Bakı şəhərində İntel İSEF - Beynəlxalq Elm və Mühəndislik Sərgisi çərçivəsində "Sabahın alimləri" II Respublika müsabiqəsi keçirilsin.

2. Nəzərə alınsın ki, "Sabahın alimləri" II Respublika müsabiqəsi Azərbaycan Respublikası Təhsil Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası Gənclər və İdman Nazirliyinin və "Mədəd" təşkilatının birgə təşkilatçılığı ilə həyata keçirilir.

3. Ümumi təhsil müəssisələrinin direktorlarına tapşırılsın:

3.1. "Kiçik Akademiyalar"ın fəaliyyətini gücləndirmək istiqamətində konkret tədbirlər görülsün;

3.2. Ali təhsil müəssisələrinin alimləri ilə əlaqələrin möhkəmləndirilməsi təmin edilsin;

3.3. Bir ay müddətində şagirdlərin tədqiqat mövzularının və elmi rəhbərlərinin müəyyənləşdirilməsi və sabahinalimleri.edu.az saytında online rejimində qeydiyyatdan keçirilməsi təmin edilsin.

4. Müsabiqəyə elmi dəstəyin verilməsi Bakı Dövlət Universitetinə (A.Məhərrəmov), Sumqayıt Dövlət Universitetinə (N.Qəhrəmanov) və Qafqaz Universitetinə (Ahmet Saniç) tövsiyə edilsin.

5. Bakı Şəhəri üzrə Təhsil İdarəsinə (N.Rzaquliyeva) və Sumqayıt Şəhər Təhsil Şöbəsinə (V.Bağırov) müsabiqənin təşkili ilə bağlı məsələlərin həllində ümumi təhsil müəssisələrinə köməklik göstərilməsi tapşırılsın.

6. Təhsil Nazirliyinin Elm şöbəsinin müdiri, müsabiqənin direktoru G.Hüseynovaya tapşırılsın:

6.1. Müsabiqənin yüksək səviyyədə keçirilməsini təmin etsin;

6.2. Müsabiqənin Təlim Akademiyasının təşkilini və treninqlərin keçirilməsini  təmin etsin;

6.3. Müsabiqənin Münsiflər Heyətinin tərkibi haqqında təkliflər hazırlayıb təsdiqə təqdim etsin:

6.4. Əmrin "Təhsil xəbərləri" məcmuəsində dərc olunmasını təmin etsin.

7. Təhsil Sisteminin İnformasiyalaşdırılması İdarəsi (S.Məmmədov) müsabiqəyə texniki dəstəyin (müvafiq elektron xidmətlərin) göstərilməsini təmin etsin.

8. İctimaiyyətlə əlaqə şöbəsi (B.Hüseynzadə) əmrin "Azərbaycan müəllimi" qəzetində dərc olunmasını və nazirliyin İnternet səhifəsində yerləşdirilməsini  təmin etsin.

9. Ümumi şöbə (X.Fərəcov) əmrin çoxaldılıb yerlərə göndərilməsini təşkil etsin.

10. Əmrin icrasına nəzarəti öz üzərimə götürürəm.

Misir MƏRDANOV,
Azərbaycan Respublikasının təhsil naziri