11 Yanvar 2013 - №01

"Qarabağın səsi"

Bu günlərdə 17 nömrəli tam orta məktəbdə "Azərbaycan tarixi fənn aylığı" çərçivəsində tədbirlər keçirilib. "Açıq dərs"lər və müəllimlərin mühazirələri dinlənilib.  Aylıq çərçivəsində məktəbdə baş tutan növbəti tədbir isə "Qarabağın səsi" adlı bədii gecə olub. Gecədə Vətənimizin ərazi bütövlüyü, torpaqlarımızın müdafiəsində şəhid olmuş vətən oğullarının əziz xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edilib, Dövlət himni ifa olunub. Üçrəngli Dövlət bayrağımız təntənəli şəkildə səhnəyə gətirilib. Tədbiri giriş sözü ilə açan gecənin aparıcıları Qarabağ hadisələrindən ürəkağrısı ilə danışaraq münaqişənin ilk illərində ölkədə  olan siyasi özbaşınalıqlardan söz açıblar. Bildiriblər ki, yalnız müasir Azərbaycanın qurucusu, xalqın xilaskarı, ulu öndər Heydər Əliyevin hakimiyyətə gəlişindən sonra Azərbaycanda hərc-mərcliyə, özbaşınalığa son qoyularaq xalqımız əmin-amanlığa qovuşdu.

Məktəbin direktoru Bədəl Bədəlov "Azərbaycan tarixi fənn aylığı" çərçivəsində təhsil ocağında görülən işlərdən  danışıb. Qeyd edib ki, aylığa aid məktəbdə 120 referat yazılıb, 36 divar qəzeti buraxılıb, 11 "açıq dərs" keçirilib. Şagirdlər arasında "Qarabağ problemi uşaqların gözü ilə" müsabiqəsi aparılıb. Müsabiqədə qalib seçilən şagirdin işi rayon müsabiqəsinə göndərilib.

Sonra söz məktəbin istedadlı şagirdlərinə verildi. Onlar Qarabağın təbiəti, coğrafi ərazisi, təbii sərvətləri  haqqında geniş məlumat veriblər, "Qarabağ şikəstəsi"ni məharətlə ifa ediblər, şeirlər söyləyib, müxtəlif rəqs nömrələri ilə iştirakçıların diqqətini cəlb ediblər.

Tədbirdə iştirak edən tarix elmləri doktorları Qasım Hacıyev, Camal Mustafayev, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası Tarix İnstitutunun şöbə müdiri Hacı Həsənov  və digər qonaqlar çıxışlarında Azərbaycan tarixinin müxtəlif mərhələlərindən danışıblar. Gecənin sonunda Qarabağa aid film nümayiş olunub.

Rəşad RAMAZANOĞLU

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL