1 mart 2013 - №8

Amerikalı professor Azərbaycan Universitetində olub

ABŞ-ın Corciya Dövlət Universitetinin professoru, vergi işinin idarə edilməsi və planlaşdırılması üzrə tanınmış mütəxəssis Tad D.Ransofer Azərbaycan Universitetində olmuş, bu ali təhsil ocağının tələbə-müəllim heyəti ilə görüşmüşdür. Görüşdə habelə Azərbaycan Auditorlar  Palatasının nümayəndələri də iştirak etmişlər.

Azərbaycan Universitetindən aldığımız məlumata görə, görüşü bu ali təhsil ocağının rektoru Eldar Qəhrəmanov açaraq hörmətli qonağı salamlamış, onu universitetlərində görməsindən məmnunluq duyduğunu bildirmişdir. AU ilə tərəfdaş olan Corciya Dövlət Universitetinin professorunun səfərini yüksək qiymətləndirən rektor, bu səfərin hər iki universitet arasında mövcud əməkdaşlıq əlaqələrinin daha da genişlənməsinə töhfə verəcəyini vurğulamışdır.

Tələbə və müəllim heyəti qarşısında çıxış edən professor Tad D.Ransofer Corciya Dövlət Universitetində vergi işi üzrə mütəxəssis hazırlanması prosesinin detalları, məzunların iş perspektivləri və əmək bazarındakı tendensiyalar barədə ətraflı məlumat vermişdir. O, eyni zamanda uyğun təcrübənin Azərbaycan Universitetində BBA və MBA proqramları üzrə təhsil alan tələbələrin tədris proqramlarında tətbiq olunması istiqamətində hər zaman yardımçı ola biləcəyini bildirmişdir.

Görüşdə  vergi mütəxəssislərinin hazırlanması sahəsində Azərbaycan Universiteti ilə Corciya Dövlət Universiteti arasında elmi-praktik təcrübə, tələbə və müəllim mübadiləsi, eləcə də sertifikat proqramları ilə bağlı ətraflı müzakirələr aparılmışdır.

Qonaq görüş iştirakçılarının ABŞ-ın vergi siyasəti və təcrübəsi ilə bağlı suallarını cavablandırmışdır.

Y.ƏLİYEV

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL