19 Aprel 2013 - №14

Xaçmazda ümummilli lider Heydər Əliyevin 90 illik yubileyi ilə bağlı geniş tədbir keçirilib

Xaçmazda Təhsil Nazirliyi, Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası, Mədəniyyət və Turizm Nazirliyi və rayon icra hakimiyyətinin birgə təşkilatçılığı ilə ümummilli lider Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilmişdir.

Tədbir iştirakçıları əvvəlcə ümummilli lider Heydər Əliyevin Xaçmaz şəhərindəki abidəsini ziyarət etmiş, xatirəsini ehtiramla anmışlar.

Daha sonra tədbir iştirakçıları Xaçmazdakı Heydər Əliyev Mərkəzində ulu öndərin həyat və fəaliyyətini əks etdirən stendlərlə tanış olmuşlar.

Bunun ardınca tədbir iştirakçıları akademik Zərifə Əliyeva adına Xaçmaz şəhər 8 nömrəli məktəb-liseydə dünya şöhrətli oftalmoloqun adını daşıyan muzeydə olmuşlar.

Mərasim rayon mədəniyyət evində davam etdirilmişdir. Rayon ictimaiyyəti nümayəndələrinin qatıldıqları tədbirdə təhsil naziri Misir Mərdanov, Azərbaycan Tibb Universitetinin rektoru Əhliman Əmiraslanov, Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin rektoru Gülçöhrə Məmmədova, Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun rektoru Aqiyə Naxçıvanlı, Milli Məclisin deputatları İlham Əliyev, Nizami Cəfərov və Xaçmaz Rayon İcra Hakimiyyətinin başçısı Şəmsəddin Xanbabayev çıxış edərək ümummilli liderin müasir Azərbaycanın qurulmasındakı əvəzsiz xidmətlərindən bəhs etmişlər.

Bildirilmişdir ki, ulu öndər Heydər Əliyev müasir Azərbaycan cəmiyyətinin inkişafı üçün başlıca vəzifə kimi daim gənclərin təhsilinin və tərbiyəsinin yüksək səviyyədə təşkil olunmasını vacib saymışdır. Azərbaycan xalqının böyük oğlu Heydər Əliyev təhsil işçilərinə, elm və mədəniyyətlə məşğul olan insanlara, xüsusən də müəllimlərə daim gənclərin milli mənəvi dəyərlər zəminində tərbiyə olunmasını tövsiyə etmişdir.

Ulu öndər Heydər Əliyevlə bağlı xatirələrini bölüşən natiqlər onun tarixin ağır sınaqlarından uğurla çıxdığını, müstəqilliyimizin qorunub saxlanılması üçün səylə çalışdığını bildirmişlər.

Vurğulanmışdır ki, məhz ümummilli lider Heydər Əliyevin müəyyənləşdirdiyi siyasi kurs və bu siyasi xəttin Prezident İlham Əliyev tərəfindən uğurla davam etdirilməsi nəticəsində bu gün Azərbaycan dünyada güclü potensiala malik ölkə kimi tanınır.

AzərTAc

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL