17 May 2013 - №18

"Heydər Əliyev: dövlətçilik dərsləri - milli mənəvi dəyərlər"

Naxçıvan Özəl Universitetində ulu öndər Heydər Əliyevin 90 illik yubileyi münasibətilə  "Heydər Əliyev: dövlətçilik dərsləri - milli mənəvi dəyərlər" mövzusunda "Heydər Əliyev" lektoriyasının növbəti məşğələsi keçirilmişdir.

Lektoriyanı giriş sözü ilə universitetin rektoru, professor İsmayıl Əliyev açaraq ulu öndər Heydər Əliyevin milli mənəvi dəyərlərimizin qorunması və inkişafındakı misilsiz xidmətlərindən danışmışdır.

Lektoriyada "Heydər Əliyev: dövlətçilik dərsləri - milli mənəvi dəyərlər" mövzusunda məruzə ilə çıxış edən AMEA Naxçıvan Bölməsi Tarix, Etnoqrafiya və Arxeologiya İnstitutunun direktor müavini, tarix elmləri doktoru, AMEA-nın müxbir üzvü Hacı Qadir Qadirzadə bildirmişdir ki, ulu öndər Heydər Əliyev Azərbaycanın ən böyük sərvəti hesab olunan milli mənəvi dəyərlər və mənəviyyatımızın sözün böyük mənasında hamisi idi. "Hər bir azərbaycanlı öz milli mənsubiyyətinə görə qürur hissi keçirməlidir və biz azərbaycançılığı - Azərbaycan dilini, mədəniyyətini, milli mənəvi dəyərlərini, adət-ənənələrini yaşatmalıyıq" - deyən Heydər Əliyev azərbaycançılığı milli bir ideologiya kimi irəli sürür, mədəniyyətimizi, mənəvi dəyərləri  təkcə milli varlığımızın yox, həm də siyasi varlığımızın - dövlət quruculuğu işinin mühüm atributu kimi dəyərləndirirdi.

Mənsub olduğu xalqın tarixi keçmişinə, mədəni irsinə və mənəvi dəyərlər sisteminə böyük məhəbbət duyğularıyla yanaşan ümummilli lider həm də bu dəyərlərin qoruyucusu idi. Hələ ötən əsrin yetmişinci illərində görkəmli dövlət xadimi, müdrik şəxsiyyət kimi o, yaxşı bilirdi ki, aydın və dərk olunmuş milli ideologiya hər bir xalqın irəliyə doğru inkişafının yolgöstərəni və bələdçisidir.

Diqqətə çatdırılmışdır ki, Azərbaycan xalqının ruhunun məhsulu olan mədəniyyəti onun sivil dünya ilə inteqrasiyasına, humanitar yaxınlaşmasına xidmət edir. Prezident İlham Əliyevin bu sahədə hərtərəfli  inkişaf üçün göstərdiyi diqqət və qayğı, qəbul etdiyi qərarlar bir daha təsdiqləyir ki, Heydər Əliyevin milli mənəvi intibah amalı inkişaf edir.

Lektoriyaya universitetin rektoru, professor İsmayıl Əliyev yekun vurmuşdur.

Nuray ƏSGƏROVA,
NÖU-nun Mətbuat xidmətinin rəhbəri