17 May 2013 - №18

AMİ-nin Cəlilabad filialında "dəyirmi masa"

AMİ-nin Cəlilabad filialında ulu öndər  Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbirlər silsiləsindən "Heydər Əliyevin təhsil fəlsəfəsi və Azərbaycan təhsilinin tərəqqisi" mövzusunda "dəyirmi masa" keçirilmişdir. Tədbirdə institutun professor-müəllim heyəti, tələbələr və qonaqlar iştirak etmişlər.

Tədbiri giriş sözü ilə filialın direktoru, dosent  Xudayar Sultanlı açaraq ümummilli lider Heydər Əliyevin siyasi kursu və dövlətçilik ənənələrindən danışmışdır. Bildirilmişdir ki, Heydər Əliyev bütün ömrünü Azərbaycanın tərəqqisinə, çiçəklənməsinə həsr etmişdir. Böyük  azərbaycanlı  Heydər Əliyev ikinci dəfə hakimiyyətə qayıtdıqdan sonra gənc dövlətin siyasi və iqtisadi əsaslarını  yaratmaqla yanaşı, Azərbaycan xalqının milli-mədəni irsini ehtiva edən ideyanın - dünyəvi dəyərlərə malik milli və intellektual təhsilin zəruriliyi məsələsini gündəmə gətirmişdir. Dosent Xudayar Sultanlı çıxışında Heydər Əliyevin fəaliyyətinin digər aspektlərinə də toxunmuşdur. O bildirmişdir ki, ümummilli lider xalqımızı tarixin ən ağır və sərt sınaqlarından üzüağ çıxarmış, Azərbaycanın bugünkü reallıqlarının, işıqlı sabahının etibarlı bünövrəsini yaratmışdır.

Daha sonra çıxış edən müəllim və tələbələr ulu öndərin siyasi irsindən və onun əsas strateji  xətti kimi təhsil fəlsəfəsindən ətraflı danışmışlar. Bildirmişlər ki, Azərbaycan təhsilinin hazırkı inkişaf  mərhələsi və dünya təhsil məkanına uğurlu inteqrasiyası məhz ümummilli liderin uzaqgörən siyasətinin nəticəsidir.

Niyazi RƏHİMOV

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL