5 İyul 2013 - №25

"Nə? Harada? Nə zaman?" oyunu üzrə keçirilmiş çempionata yekun vurulmuşdur

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyevin 7 iyul 2011-ci il tarixli sərəncamı ilə təsdiq olunmuş "Azərbaycan gəncliyi 2011-2015-ci illərdə" Dövlət Proqramının müvafiq bəndlərinin icrası və gənclərin asudə vaxtlarının səmərəli təşkili, onların ölkənin ictimai həyatında fəal iştirakının təmin olunması, mədəniyyətimizin, ədəbiyyatımızın, ana dilimizin, torpağımızın tarixinin daha da dərindən öyrənilməsi məqsədilə keçirilən intellektual oyunların böyük əhəmiyyəti vardır.

Azərbaycan Müəllimlər İnstitutu "İrəli" İctimai Birliyi və "Xəzər" İntellektual Gənclər Klubunun təşkilatçılığı və Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Gənclər Fondunun maliyyə dəstəyi ilə keçirilmiş ümummilli lider Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuş "Nə? Harada? Nə zaman?" oyunu üzrə Tələbələrarası II Azərbaycan Çempionatında uğurla iştirak etmişdir. Builki ölkə çempionatının seçim turunda 270-dən çox komandada 1600-dən çox tələbə, o cümlədən AMİ və onun 11 filialı üzrə ümumilikdə 112 komanda, yəni 650-dən çox tələbə iştirak etmişdir.

İnstitutdaxili seçim turu "Xəzər" İntellektual Gənclər Klubu, AMİ Tələbə Gənclər Təşkilatının (TGT) "İntellektual" klubunun və institutun 11 filialının TGT-sinin təşkilatçılığı ilə may ayında keçirilmişdir. AMİ və onun filialları üzrə yüksək nəticə göstərmiş 18 komanda 26 mayda Bakıda keçirilmiş final mərhələsinə vəsiqə qazanmışdır. Çempionatda AMİ - 3 komanda, filiallardan Şəki, Mingəçevir, Quba, Cəlilabad - 2 komanda, Şamaxı, Ağcabədi, Sumqayıt, Gəncə, Qazax, Zaqatala, Salyan - 1 komanda ilə iştirak etmişdir. Çempionatın finalında ölkənin 17 şəhərindən 77 komanda mübarizə aparmışdır.

Çempionatın açılışında "Xəzər" İntellektual Gənclər Klubunun sədri Seymur Teymurov, Azərbaycan Gənclər Fondunun Aparat rəhbəri Faiq Qürbətov, Beynəlxalq Klublar Assosiasiyasının İdarə heyətinin üzvü Anton Qubanov, "İrəli" İctimai Birliyinin sədri Rauf Mərdiyev və AMİ-nin tərbiyə işləri üzrə prorektoru Rəşad Sadıqov çıxış edərək iştirakçılara uğurlar arzu etmişlər. Prorektor R.Sadıqov intellektual oyun üzrə ölkə çempionatının keçirilməsinin əhəmiyyətindən danışmış, AMİ-nin rektoru, Milli Məclisin deputatı, professor Aqiyə Naxçıvanlının çempionatın keçirilməsinə böyük dəstəyi nəticəsində bu oyunun institut və onun filiallarında yüksək səviyyədə təşkil olunduğunu qeyd etmişdir. Bildirilmişdir ki, AMİ TGT-nin və "Xəzər" İntellektual Gənclər Klubunun təşkilatçılığı ilə hər həftənin şənbə günü AMİ-də "Nə? Harada? Nə zaman?" intellektual oyunu üzrə  dövrə oyunları keçirilir. Ötən ilin noyabr ayında keçirilmiş birinci çempionatın seçim turunda AMİ və onun filiallarından ümumilikdə ali məktəblər arasında ən çox, yəni 79 komanda iştirak etmişdi.

Bildirək ki, çempionatın gedişində yaxından iştirakına görə Təşkilat Komitəsinin qərarı ilə AMİ təşkilatçılar sırasına daxil edilmiş və çempionatla bağlı nəşr olunmuş bütün çap məhsullarında institutun rəsmi loqosu yer almışdır. Azərbaycan Müəllimlər İnstitutu "Nə? Harada? Nə zaman?" oyunu üzrə Tələbələrarası II Azərbaycan Çempionatının təşkilində xüsusi xidmətlərinə görə fəxri fərmanla təltif olunmuşdur.

Finalda iştirak edən bütün komandalara fəxri fərmanlar təqdim edilmişdir. Gərgin mübarizə şəraitində keçən çempionatın qalibləri kubok, diplom, medal və hədiyyələrlə mükafatlandırılmışlar.

AMİ-nin Mətbuat xidməti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL