13 Sentyabr 2013 - №35

Lerikdə yeni məktəb binaları istifadəyə veriləcək

Sentyabrın 5-də Lerik rayonunun ümumi təhsil sistemində çalışan pedaqoji işçilərin konfransı olmuşdur.

Konfransda Lerik Rayon İcra Hakimiyyətinin  başçısı Rövşən Bağırov, Milli  Məclisin  üzvü İqbal Məmmədov, Təhsil  Problemləri  İnstitutunun direktor  müavini Rafiq Qəndilov, idarə-müəssisə  rəhbərləri, ərazi  icra  nümayəndələri iştirak etmişlər.

Konfransda  rayon təhsil şöbəsinin müdiri  Balaşirin  Nəsirov "2012-2013-cü  dərs  ilinin  yekunları  və yeni  dərs ilində  qarşıda  duran  vəzifələr" mövzusunda məruzə etmişdir. Bildirmişdir ki, 2012-2013-cü  dərs  ilində  rayonda 109  ümumtəhsil  məktəbi, o cümlədən 37  tam orta, 49  ümumi orta, 23  ibtidai  məktəb, 4 məktəbdənkənar  uşaq  tərbiyə  müəssisəsi fəaliyyət  göstərmişdir. 495 nəfər  attestat, 848  nəfər  şəhadətnamə  almışdır.1 nəfər qızıl medala layiq  görülmüşdür.

Ali məktəblərə 126, orta ixtisas  məktəblərinə 212 nəfər qəbul  olunmuşdur. 11 nəfər 500-dən, 4 nəfər isə 600-dan yuxarı bal toplamışdır.

Xüsusi istedadlı  uşaqlarla  işin  təşkili  rayon təhsil  şöbəsinin  diqqətdə  saxladığı məsələlərdən  olmuşdur. Fənn  olimpiadalarının  rayon  mərhələsində 478  nəfər  şagird iştirak  etmişdir. 2 şagird - Lərmərud  kənd  tam  orta  məktəbin  IX  sinif  şagirdi  fizika, Vizəzəmin  kənd tam orta  məktəbinin   XI  sinif  şagirdi  biologiya  fənnindən  respublika  mərhələsində IV  yeri  tutmuşdur.

Yeni  dərs  ilində  Nücü, Bibiyonu, Livədirqə, Molalan  kənd  məktəblərinin  hər biri  üçün  180, Nüvədi, Kələxan, Durğan, Zəriküməco  kənd  məktəblərinin  hər  biri  üçün 80  yerlik  məktəb  binası qapılarını şagirdlərin  üzünə  açacaqdır. Mastail və  Nuravud  kənd tam orta  məktəblərinin  binaları  əsaslı  təmir  olunmuşdur.

Milli  Kurikulumla  işləyəcək  I-VI   siniflərdə  dərs  deyəcək  724  müəllim  son 2 ildə  müxtəlif fənlər  üzrə  kurslardan  keçmişdir.

37  adda  18597   dərslik  gətirilərək  məktəblərə  çatdırılmışdır.  VI  siniflərdə  kurikulumla  işləyəcək  129  müəllim 10  günlük  kurslarda  iştirak  etmiş və  sertifikat  almışdır.

Konfransda digər çıxışlar da olmuşdur.

Sonda konfransın qərar layihəsi  oxunmuşdur.

Şakir CƏFƏROV

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL