13 Sentyabr 2013 - №35

İşə qəbulla bağlı müsabiqədə yüksək bal toplamışdım

2007-ci ildə Bakı Dövlət Universitetinin tarix fakültəsini fərqlənmə diplomu ilə bitirib "tarixçi" ixtisasına yiyələnmişəm. 2007 -2011- ci illər ərzində Təhsil Nazirliyinin təyinatı əsasında Lerik rayonunun Vizəzəmin kənd tam orta məktəbində tarix müəllimi kimi fəaliyyət göstərmişəm. 2008-2011-ci illər ərzində Sumqayıt Dövlət Universitetində qiyabi olaraq magistr təhsili almışam.

2011-ci ildə universiteti fərqlənmə diplomu ilə bitirib "Tarixi politologiya" ixtisasına və magistr dərəcəsinə yiyələnmişəm. 2011-2012-ci tədris ilində Təhsil Nazirliyinin müəllimlərin işə qəbulu ilə bağlı keçirdiyi  müsabiqədə iştirak etmiş  və  Sabunçu rayonu 22  nömrəli tam orta məktəbin tarix müəllimliyi üçün verdiyi vakant yeri qazanaraq 2011-2013-cü illərdə sözügedən məktəbdə işləmişəm.

Qeyd etməliyəm ki, mənim bir pedaqoji kadr kimi yetişməyimdə Vizəzəmin kənd orta məktəbinin və Sabunçu rayonu 22 nömrəli tam orta məktəbin mühüm rolu olmuşdur. Hər bir gənc müəllimə tövsiyə edərdim ki, ilk təcrübə üçün rayon və kənd məktəblərini seçsinlər. Çünki o illər mənə çox şey qazandırdı və mən 2013-2014-cü tədris ilində özümü yenidən sınamaq qərarına gəldim.

Bu müsabiqənin hər üç mərhələsini uğurla keçərək yüksək balla (36.39) "Zəngi "liseyinin tarix müəllimliyi üçün verdiyi vakant yeri qazandım. Mən yüksək bal toplamış bir müəllim kimi yox, dövlətin, Təhsil Nazirliyinin yaratdığı bu imkandan faydalanmış bir şəxs kimi deyirəm: "Bu müsabiqənin hər üç mərhələsi tam şəffaf, obyektiv və demokratik yolla həyata keçirildi".

Sentyabr ayının 2-də Təhsil Nazirliyi tərəfindən göndərildiyim təhsil müəssisəsinə - "Zəngi" liseyinə getdim. Liseyin rəhbərliyi və kollektivi məni səmimiyyətlə qarşıladı. İndi burada mənim normal fəaliyyətim üçün hər cür şərait yaradılıb. Eyni zamanda məni məktəbdaxili qaydalarla tanış edib öz tövsiyələrini verdilər. Mən də bir vətəndaş, bir müəllim kimi çalışacağam ki, dövlətin, Təhsil Nazirliyinin və məktəb kollektivinin etimadını doğruldum, dərs deyəcəyim məktəbdə təhsil alan şagirdlərin sevimli müəlliminə çevrilim. Çünki bu, mənim üçün bir vəzifə borcu və böyük şərəf hissidir.

Taleh ŞAHBAZOV,
Bakıdakı "Zəngi" liseyinin tarix müəllimi