8 Noyabr 2013 - №43

"Dəyirmi masa"da fizika fənninin tədrisi müzakirə olundu

Oktyabrın 31-də Bakıdakı 129 nömrəli tam orta məktəbdə "Fizika fənninin tədrisində yeni təhsil proqramlarının (kurikulumların) tətbiqi" mövzusunda "dəyirmi masa" keçirildi. Tədbiri giriş sözü ilə açan məktəbin direktoru Samir Mehdizadə bildirdi ki, son illər respublikamızda bütün sahələrdə olduğu kimi, təhsil sahəsində də mühüm dəyişikliklər, yeniliklər həyata keçirilir.

Məktəbdə fənn kurikulumlarının tətbiqi uğurla həyata keçirilir və bu, tədrisin keyfiyyətinin yüksəldilməsində böyük rol oynayır.  2013-2014-cü tədris ilində ilk dəfə olaraq respublikamızın ümumtəhsil məktəblərində digər fənlərlə yanaşı, fizika fənni üzrə də yeni təhsil proqramları (kurikulumları) tətbiq olunur.

Təhsil Problemləri İnstitutu Kurikulum Mərkəzinin ümumi və tam orta təhsilin kurikulum şöbəsinin təbiət və riyaziyyat fənlərinin təlimi bölməsinin müdiri Əlişah Gərayev, bölmənin elmi işçisi Zeynəb Məmmədova, Bakı Şəhəri üzrə Təhsil İdarəsinin Metodik Mərkəzinin Nizami-Nərimanov bölməsinin fizika fənni üzrə metodisti Fəridə İbayeva və Nizami rayonundakı orta məktəblərin fizika müəllimləri çıxışlarında mövzu ilə bağlı bir sıra məsələlərdən bəhs etdilər.

Daha sonra tədbirdə fizika fənninin tədrisində yeni təhsil proqramlarının tətbiqi və şagird biliyinin qiymətləndirilməsinə dair məruzələr dinlənildi, müəllimlərin qarşılaşdığı çətinliklərin aradan qaldırılması istiqamətində dəyərli tövsiyələr verildi.

Həmin gün məktəbdə, eyni zamanda, "açıq dərs"lər də  keçirildi. Məktəbin fizika müəllimləri Sevda Qasımovanın "Ölçü cihazları" və Məhluqə Hüseynovanın "Diffuziya" mövzusunda keçdikləri "açıq dərs"lərdə yeni tətbiq olunan kurikulumun tələblərinə uyğun olaraq digər fənlərlə inteqrasiyaya, yeni təlim metodlarından, İKT-dən istifadəyə geniş yer verildi. Sonra "açıq dərs"lər "dəyirmi masa" ətrafında müzakirə edildi, müəllimləri maraqlandıran suallar cavablandırılıb, onlara kurikulumun tətbiqi ilə bağlı  məsləhətlər verildi.

Hicran ƏKBƏROVA

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL