6 Dekabr 2013 - №47

"Nə? Harada? Nə zaman?" intellektual oyununa yekun vurulub

Böyütmək üçün şəkili seçinDekabrın 1-də gənclər arasında "Nə? Harada? Nə zaman?" oyunu üzrə VI Çağırış Kubokunun final mərhələsi keçirilib. İntellektual oyun Azərbaycan Respublikası Prezidenti yanında Gənclər Fondunun maliyyə, Azərbaycan İntellektual Oyunlar Federasiyasının təşkilati dəstəyi və "Nə? Harada? Nə zaman?" Klublarının Beynəlxalq Assosiasiyasının lisenziyası ilə Azərbaycan Müəllimlər İnstitutu (AMİ), "İrəli" İctimai Birliyi, "Xəzər" İntellektual Gənclər Klubu və MFX Group-un birgə təşkilatçılığı ilə keçirilib.

İntellektual yarışda Bakı üzrə, AMİ-nin Şamaxı, Quba, Salyan, Cəlilabad, Ağcabədi, Mingəçevir, Şəki, Zaqatala, Gəncə, Qazax, Sumqayıt filiallarında, Lənkəran, Naxçıvan, Beyləqan, Biləsuvarda keçirilmiş seçim turları nəticəsində finala vəsiqə qazanmış 71 komanda iştirak edib. Kempinski Hotel Badamdarda keçirilmiş finalda giriş sözü ilə çıxış edən Xəzər İntellektual Gənclər Klubunun sədri Seymur Teymurov turnirin əhəmiyyəti və görülən işlər barədə danışıb. O, "Nə? Harada? Nə zaman?" oyunu VI Çağırış Kubokuna ümumilikdə 2000-ə yaxın gəncin cəlb olunduğunu, Kubokun KİV-lərdə və sosial şəbəkələrdə geniş işıqlandırıldığını vurğulayıb.

Azərbaycan Prezidenti Administrasiyasının İctimai-siyasi şöbəsinin məsul əməkdaşı Vüsal Quliyev, Milli Məclisin deputatı Ceyhun Osmanlı, Azərbaycan Prezidenti yanında Gənclər Fondunun sektor müdiri Orxan Ərəbov, MFX Group şirkətinin rəhbəri Yevgeniy Jidkov da çıxış edərək intellektual oyunların gənclərin inkişafında əhəmiyyətli yer tutmasından, ölkə rəhbərliyinin uğurla apardığı gənclər siyasətinin əhəmiyyətindən danışıblar.

Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun tərbiyə işləri üzrə prorektoru Rəşad Sadıqov institutda və onun regionlardakı filiallarında intellektual oyunların inkişafından danışıb, seçim turlarında 120-dən çox komandanın AMİ-ni təmsil etdiyini və 20 komandanın finala vəsiqə qazandığını vurğulayıb. O qeyd edib ki, Azərbaycan Respublikasının Prezidenti cənab İlham Əliyevin  müvafiq sərəncamı ilə təsdiq olunmuş "Azərbaycan gəncliyi 2011-2015-ci illərdə" Dövlət Proqramına uyğun müxtəlif tədbirlərin, yarış və müsabiqələrin həyata keçirilməsinə, tələbələrin ictimai fəallığının artırılmasına institutun rektoru, Milli Məclisin deputatı Aqiyə Naxçıvanlı xüsusi diqqət yetirir. İnstitutda və bütün filiallarında intellektual oyunlar üzrə klub yaradılıb, universitet liqası təşkil olunub, mütəmadi olaraq oyunlar keçirilir. Bildirilib ki, AMİ bu il mayın 26-da keçirilmiş ümummilli lider Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuş "Nə? Harada? Nə zaman?" oyunu üzrə Tələbələrarası II Azərbaycan Çempionatının da təşkilatçılarından biri olub.

Çempionatın gedişində yaxından iştirakına görə yarışın Təşkilat Komitəsinin qərarı ilə AMİ-nin ikinci kurs tələbəsi Əli Nadirli fəxri fərmanla təltif olunub. Gərgin və maraqlı idman mübarizəsi şəraitində keçən yarışın qalibləri kubok, diplom, medal və Akademiya Kitab Mərkəzi tərəfindən təqdim olunan kitablarla mükafatlandırılıblar.

AMİ-nin Mətbuat xidməti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL