13 Dekabr 2013 - №48

Naxçıvan Özəl Universitetində Heydər Əliyev lektoriyasının növbəti məşğələsi

Naxçıvan Özəl Universitetində Heydər Əliyev lektoriyasının "Ulu öndər Heydər Əliyevin dövlətçilik dərsləri" mövzusunda növbəti məşğələsi keçirildi. Ümummilli lider Heydər Əliyevin anım günü ilə əlaqədar təşkil olunan məşğələni giriş sözü ilə universitetin rektoru, professor İsmayıl Əliyev açdı.

Sonra AMEA-nın müxbir üzvü, tarix elmləri doktoru Hacı Qadir Qədirzadə "Heydər Əliyevin dövlətçilik dərsləri; elmin və təhsilin inkişafındakı fəaliyyəti"  mövzusunda məruzə ilə çıxış etdi. Qeyd olundu ki, ulu öndər millətin gələcəyinin  elm və təhsillə bağlı olduğunu bildirərək respublikaya rəhbər təyin olunduğu ilk gündən bu sahənin inkişafını vacib məsələ kimi ön plana çəkmişdir. Çünki Heydər Əliyevin elm və təhsil sahəsində apardığı islahatlar elə bir mərhələyə təsadüf edirdi ki, bu dövrdə Azərbaycanda milli kadrlar az idi. Məhz ümummilli lider Heydər Əliyev uzaqgörən və müdrik siyasətinin nəticəsində güclü kadr potensialı  yaratmaqla bugünkü uğurların bünövrəsini qoymuşdur. Qeyd olundu ki, ötən əsrin 70-80-ci illərində ümummilli liderin rəhbərliyi altında təhsil müəssisələrinin şəbəkəsinin genişləndirilməsi və onların zəngin maddi-texniki bazasının formalaşdırılması, respublika hüdudlarından kənarda yüksək ixtisaslı mütəxəssislərin, o cümlədən hərbi kadrların yetişdirilməsi, Elmlər Akademiyasının elmi-tədqiqat institutlarında fundamental elmin inkişafının təmin olunması gələcəkdə milli müstəqillik üçün zəmin yaratmışdır. Ulu öndər müstəqillik illərində də təhsilin inkişafını  diqqətdən kənarda qoymamışdır. Ümummilli lider bu sahədə mövcud olan problemlərin aradan qaldırılması və Azərbaycanda dünyanın inkişaf etmiş ölkələrinin təcrübəsinə uyğun təhsil strategiyasının həyata keçirilməsi üçün mühüm tarixi fərman və sərəncamlar imzalamışdır.

Vurğulandı ki, ulu öndərin təhsil siyasəti bu gün ölkəmizdə, eləcə də onun ayrılmaz tərkib hissəsi olan muxtar respublikamızda dönmədən həyata keçirilir.

Nuray ƏSGƏROVA,
Naxçıvan Özəl Universitetinin Mətbuat xidmətinin rəhbəri