20 Dekabr 2013 - №49

"Müstəqillik illərində coğrafiya elminin inkişafı" mövzusunda konfrans keçirilib

Dekabrın 16-da Bakı Dövlət Universitetində coğrafiya fakültəsinin fiziki coğrafiya kafedrasının 70 və hidrometeorologiya kafedrasının 40 illik yubileylərinə həsr olunmuş "Müstəqillik illərində coğrafiya elminin inkişafı"  mövzusunda Respublika elmi konfransı keçirilib. BDU-nun elm və innovasiya üzrə prorektoru, professor Aydın Kazımzadə tədbiri açaraq konfransın əhəmiyyətindən danışıb.

Sonra "Hidrometeorologiya kafedrası 40 ildə" adlı məruzə ilə kafedra müdiri, coğrafiya fakültəsinin dekanı, professor Fərda İmanov çıxış edib. AMEA-nın akademik Həsən Əliyev adına Coğrafiya İnstitutunun direktoru, professor Ramiz Məmmədov coğrafi tədqiqatların müasir vəziyyəti barədə danışıb. Daha sonra konfransın plenar iclasında fiziki coğrafiya kafedrasının müdiri, professor Yaqub Qəribov kafedranın 70 illiyinə həsr olunmuş məruzə ilə çıxış edib.

Konfransın işində BDU-nun rektoru, akademik Abel Məhərrəmov akademik kafedraların nailiyyətlərindən və qarşıdakı vəzifələrdən danışıb. Konfrans öz işini bölmələr üzrə davam etdirib.

BDU-nun Mətbuat və informasiya şöbəsi

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL