10 Yanvar 2014 - №01

Universitetlərarası Anlaşma Memorandumu imzalanıb

Yanvarın 8-də Karl adına Praqa Universitetinin rektoru, professor Vaclav Hamplın başçılıq etdiyi nümayəndə heyəti Bakı Dövlət Universitetində (BDU) olmuşdur.

AzərTAc xəbər verir ki, tanınmış alimlərin, mütəxəssis və müəllimlərin də iştirak etdikləri görüşdə BDU-nun rektoru, Milli Məclisin deputatı, akademik Abel Məhərrəmov Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin elmin, təhsilin inkişafına daim xüsusi önəm verdiyini vurğulamışdır.

Müasir dünyada elmin, təhsilin mühüm rolunu xatırladan rektor BDU-nun inkişaf mərhələləri, fəaliyyəti, beynəlxalq əlaqələri, o cümlədən Praqa Universiteti ilə əməkdaşlığından danışmışdır.

Rəhbərlik etdiyi təhsil müəssisəsi barədə məlumat verən professor Vaclav Hampl qeyd etmişdir ki, Avropanın ən qədim universitetlərindən olan bu ali məktəbdə 300-dən çox ixtisas və ixtisaslaşma üzrə 54 min tələbə oxuyur. Ümumilikdə 17 fakültəsi və nəzdində bir neçə elmi-tədqiqat institutu olan universitetdə Albert Eynşteyn, Alois Musil, İosif Fişer və dünyanın digər məşhur alim və mütəfəkkirləri təhsil almışlar.

Sonra Bakı Dövlət Universiteti ilə Karl adına Praqa Universiteti arasında Anlaşma Memorandumu imzalanmışdır. Sənədi akademik A.Məhərrəmov və professor V.Hampl imzalamışlar.

Memorandumda müəllim, tədqiqatçı və tələbələrin, həmçinin elmi nəşrlərin, tədris materiallarının mübadiləsi, Avropa İttifaqının qarşılıqlı maraq doğuran layihə və proqramlarında birgə iştirak etmək və s. nəzərdə tutulur.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL