31 Yanvar 2014 - №04

Naxçıvan Özəl Universitetində Gənclər Günü qeyd edildi

Naxçıvan Özəl Universitetində 2 fevral Gənclər Günü ilə əlaqədar tədbir keçirilib. Tədbirdə  universitetin humanitar işlər üzrə prorektoru Əli Yusifov, ictimaiyyətlə əlaqələr şöbəsinin müdiri Könül Babayeva və tələbə gənclər təşkilatının sədri Nəsib Mustafazadə  çıxış edərək  tələbələri gənclər günü ilə bağlı təbrik etmiş, bu günün tarixi əhəmiyyətindən danışıblar.

Bildirilib ki, ölkəmizdə hər il fevral ayının 2-si Gənclər Günü kimi qeyd olunur. Bu, ümummilli liderimiz Heydər Əliyev tərəfindən gənclərə verilən ən böyük töhfələrdən biridir. Müstəqil Azərbaycanımızın gəncləri ilk dəfə 1996-cı il fevralın 2-də ulu öndər Heydər Əliyevin təşəbbüsü ilə keçirilən forumda bir araya gəldilər.  Ümummilli liderimiz Heydər Əliyev hər zaman gənclərə  malik olduqları  qabiliyyət və intellektual imkanları  müqabilində  geniş meydan verməyin tərəfdarı idi. Ulu öndər gənclərlə iş məsələsini həmişə diqqət mərkəzində  saxlamış, onların sağlam böyüməsinə,  təhsilinə, həyatda layiqli yer tutmalarına  çalışmışdır. Bu siyasət hazırda ölkə başçısı İlham Əliyev tərəfindən uğurla davam etdirilir. Bunun nəticəsidir ki, gənclərimiz ictimai həyatın ən müxtəlif sahələrində öz potensiallarını  gerçəkləşdirmək imkanlarına malikdirlər.

Vurğulanıb ki, dövlətimizin  gənclərə göstərdiyi  diqqət və qayğı  regionumuzda da ən yüksək səviyyədədir. Gəncliyə göstərilən hərtərəfli dövlət qayğısının  nəticəsidir ki,  muxtar respublika gəncliyinin  səsi artıq  dünyanın inkişaf etmiş ölkələrinin ali təhsil ocaqlarından gəlir. Hər il yüzlərlə gənc ən yüksək  ballarla məşhur universitetlərin tələbəsi adına layiq görülür, həyata hazırlanır, ölkəmizin adını yüksəklərə qaldırır, göstərilən etimadı doğrultmağa çalışır. Gəncliyin sağlam, vətənpərvərlik ruhunda yetişməsi, onların cəmiyyətin müxtəlif sahələrində fəal iştirakını təmin etmək üçün də regionumuzda hər cür şərait var.

Son illər muxtar respublikada gənclər dövlət strukturlarına daha fəal şəkildə cəlb olunmağa başlamışlar. Artıq muxtar respublikada bir çox məsul vəzifələrdə gəncliyin nümayəndələri çalışaraq müstəqil dövlətin qurulması və möhkəmlənməsi işinə öz töhfələrini verirlər. O da vurğulanmışdır ki, bu gün Azərbaycan gəncliyi fəxr oluna biləcək səviyyədədir. Azərbaycan gəncləri ölkə daxilindəki nailiyyətləri ilə yanaşı, Azərbaycanın beynəlxalq aləmdə nüfuzunun daha da artmasında mühüm rol oynayır. Uşaq, yeniyetmə və gənclərin  fiziki, mənəvi sağlamlığı, təhsilə, informasiya texnologiyalarına yiyələnmələri istiqamətində muxtar respublikamızda daim mühüm addımlar atılır. Son illərdə yeniyetmə və gənclərin asudə vaxtlarının səmərəli təşkili üçün gənclik mərkəzləri, kitabxanalar, kinoteatrlar, mədəniyyət evləri, istirahət və əyləncə mərkəzləri, ali təhsil müəssisələrində yeni tədris korpusları, olimpiya idman kompleksləri, məktəbəqədər və məktəbdənkənar tərbiyə müəssisələrinin tikilməsi və ya əsaslı təmir olunaraq  yeniyetmə və gənclərin istifadəsinə  verilməsi, bundan başqa, hazırda Naxçıvan Özəl Universiteti üçün inşa edilən inzibati bina və korpuslar  dövlətimizin  naxçıvanlı  gənclərə göstərdiyi ən böyük  qayğının  bariz nümunəsidir.

Sonra tələbələr arasında diskussiya keçirilmiş, onları maraqlandırılan suallar cavablandırılmış, universitetin ictimai işlərində fərqlənən tələbələrə ictimaiyyətlə əlaqələr şöbəsi tərəfindən təşəkkürnamələr təqdim edilmiş, 2 fevral Gənclər Gününə həsr edilmiş slayd nümayiş etdirilmişdir.

Nuray ƏSGƏROVA

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL