31 Yanvar 2014 - №04

Neft-qaz sahəsində ixtisaslaşan tələbələrə xüsusi mükafatlar təqdim edilib

Yanvarın 29-da bp şirkəti Azərbaycan universitetlərində neft-qaz sahəsində ixtisaslaşan bir qrup birinci və ikinci kurs tələbələrinə öz xüsusi mükafatlarını təqdim etmişdir.

AzərTAc xəbər verir ki, bu münasibətlə keçirilən tədbirdə çıxış edən şirkətin Azərbaycanda əlaqələr üzrə meneceri Tamam Bayatlı layihənin bp-nin ölkəmizdə təhsilin inkişafını dəstəkləmək və neft-qaz sənayesində yerli mütəxəssislərin imkanlarını genişləndirmək öhdəliyinin bir hissəsi olduğunu bildirmişdir.

Tamam Bayatlı demişdir ki, bp-nin 2013-cü il üçün xüsusi mükafatlarının əhatə dairəsi daha da genişlənmişdir. Ötənilki beş universitetin sıralarına əlavə olaraq Bakıda yerləşən iki ali təhsil müəssisəsi və bölgədəki bir universitet - Milli Aviasiya Akademiyası, Azərbaycan Texniki Universiteti və Gəncə Dövlət Universiteti daxil edilmişdir.

Qeyd olunmuşdur ki, tədbirdə ən yaxşı göstəriciyə malik 60 nəfər birinci kurs tələbəsi bp-nin illik xüsusi mükafatını qazanmışdır. Neft və qaz ixtisası üzrə təhsil almaq üçün qəbul imtahanlarında ən yüksək keçid balları toplamış gənclər Azərbaycan Dövlət Neft Akademiyasının (38 nəfər), Qafqaz Universitetinin (6), Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universitetinin (5), Bakı Dövlət Universitetinin (5), Gəncə Dövlət Universitetinin (3), Xəzər Universitetinin (1), Milli Aviasiya Akademiyasının (1) və Azərbaycan Texniki Universitetinin (1) tələbələridir.

Bildirilmişdir ki, təqdim olunan xüsusi mükafatlar həmin tələbələrə bp-nin maliyyəsi ilə 10 aylıq ingilis dilinin təlimi proqramında iştirak etmək imkanı verəcəkdir. Bu proqramla tələbələr texniki sahəyə aid dil bilgilərini təkmilləşdirəcəklər. Bu da onların seçdikləri ixtisaslar sahəsində alacaqları biliklərə dəyərli əlavə olacaqdır.

Bundan əlavə, bp şirkəti ötən il xüsusi mükafatlar almış və hazırda ikinci kursda təhsillərini davam etdirən 27 tələbə üçün ingilis dilinin təlimi kursunu əlavə bir il də artırmaq qərarına gəlmişdir.

Sonra bp-nin Azərbaycan, Gürcüstan və Türkiyə regionunda insan resursları üzrə vitse-prezidenti Leyla Novruzova çıxış edərək demişdir ki, Azərbaycanın ənənəvi olaraq həmişə neft-qaz sahələrində yüksək səviyyəli mütəxəssisləri olmuşdur. Lakin sənaye böyüyüb inkişaf etdikcə, əlaqədar sahələrdə yerli mütəxəssislərin daha da artırılmasına və təkmilləşdirilməsinə tələbat yaranır. Azərbaycanın böyük neft və qaz layihələrinin operatoru olan bp şirkəti bu istiqamətdə ölkəyə kömək edən təşəbbüslərin və səylərin dəstəklənməsində çox maraqlıdır.

Diqqətə çatdırılmışdır ki, Azərbaycanda bp-nin xüsusi mükafat proqramı 2007-ci ildə fəaliyyətə başlamış və indiyədək şirkət yüksək nəticə göstərmiş təqribən 400 tələbəyə öz xüsusi mükafatlarını təqdim etmişdir.

Sonda tələbələrə sertifikatlar verilmişdir.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL