31 Yanvar 2014 - №04

Qafqaz Universiteti ilə "Gənc Mühəndislərin İnkişafı" İctimai Birliyi arasında müqavilə imzalanıb

Yanvarın 24-də Qafqaz Universiteti ilə "Gənc Mühəndislərin İnkişafı" İctimai Birliyi (GMİİB) arasında əməkdaşlığa dair müqavilə imzalanıb.

Qafqaz Universitetində keçirilən imzalanma mərasimində bu ali məktəbin rektoru, professor Ahmet Saniç müqavilənin əhəmiyyətini yüksək qiymətləndirib, onun universitetdə texnoparkın inkişafında mühüm rol oynayacağına əminliyini bildirib.

Qafqaz Universitetinin mühəndislik fakültəsinin dekanı, dosent Yadullah Babayev rəhbərlik etdiyi fakültənin fəaliyyəti barədə məlumat verib. Bildirib ki, fakültədə bir neçə mühəndislik ixtisası üzrə mütəxəssislər hazırlanır, 2 ixtisas üzrə magistratura və 1 ixtisas üzrə doktorantura proqramları reallaşdırılır. Universitet və fakültənin respublikada fəaliyyət göstərən müxtəlif xarici şirkət və yerli müəssisələrlə olan əlaqələri, bu müəssisələrdə, eləcə də Türkiyədə keçirilən istehsalat təcrübələri məzunların nəinki Azərbaycanda, həmçinin dünyanın bir sıra ölkələrində uğurla çalışa bilməsi üçün böyük imkanlar yaradır.

"Gənc Mühəndislərin İnkişafı" İctimai Birliyi idarə heyətinin sədri Polad Rüstəmov rəhbərlik etdiyi qurumun fəaliyyəti, həyata keçirdiyi layihələr barədə danışıb. Bildirib ki, GMİİB 2008-ci ildə Azrbaycanda gənc mühəndislərin peşəkar inkişafına və maarifləndirilməsinə dəstək verilməsi məqsədilə yaradılıb. Ölkəmizdə mühəndislik mədəniyyəti və standartlarının tətbiqinə, inkişaf etdirilməsinə dəstək olmaq, ətraf mühitin qorunmasını ən ümdə vəzifə hesab edən mühəndislər hazırlamaq da GMİİB-nin əsas fəaliyyət hədəflərindəndir.

P.Rüstəmov rəhbəri olduğu qeyri-hökumət təşkilatının ötən il Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Azərbaycan Gənclər Fondunun III qrant müsabiqəsinin qalibi olduğunu da diqqətə çatdırıb və həmin qrant hesabına həyata keçirdikləri "Gəlin mühəndis olaq" layihəsinin orta məktəb şagirdləri arasında mühəndisliyə marağı olanları üzə çıxarmaq, onlara düzgün ixtisas seçməyə kömək etmək baxımından faydalı olduğunu vurğulayıb.

Sonra müvafiq sahədə əməkdaşlığa dair müqavilə imzalanıb.

Yusif ƏLİYEV,
"Azərbaycan müəllimi"