2 May 2014 - №16

Azərbaycan İctimai-Siyasi Universitetində "Heydər Əliyev müasir Azərbaycan dövlətinin qurucusudur" mövzusunda elmi konfrans

Aprelin 29-da Azərbaycan İctimai-Siyasi Universitetində (AİSU) "Heydər Əliyev müasir Azərbaycan dövlətinin qurucusudur" mövzusunda elmi konfrans keçirilmişdir.

AzərTAc xəbər verir ki, əvvəlcə Dövlət himni səsləndirilmişdir. Ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 91-ci ildönümünə həsr edilmiş elmi konfransda AİSU-nun rektoru, iqtisad elmləri doktoru, professor Rasim Nəbiyev "İnkişafın Heydər Əliyev modeli" mövzusunda məruzə ilə çıxış etmişdir.

Məruzədə ulu öndərin zəngin həyat və fəaliyyətindən, müasir müstəqil dövlətimizin yaranmasında və möhkəmlənməsində tarixi xidmətlərindən, gənclərə olan qayğısından söhbət açılmışdır. Bildirilmişdir ki, bu gün biz ümummilli liderin uzaqgörən siyasi və iqtisadi fəaliyyətinin nəticəsində Heydər Əliyev ideyalarının təntənəsini yaşayırıq. Dövlətçilik və azərbaycançılıq ulu öndərin həyat fəaliyyətinin əsas prinsiplərindən idi, - deyən rektor bildirmişdir ki, 1993-cü ildə xalqın təkidli tələbi ilə ikinci dəfə hakimiyyətə qayıdan Heydər Əliyevin həyata keçirdiyi uğurlu və genişmiqyaslı islahatlar nəticəsində ölkəmizin sosial-iqtisadi, ictimai-siyasi, elmi-mədəni və digər sahələri sürətlə inkişaf etməyə başlamışdır. Ümummilli liderimiz Azərbaycanı və onun müstəqilliyini məhv olmaq təhlükəsindən xilas etmiş, ölkəmizdə ictimai-siyasi sabitlik bərpa olunmuşdur. Məhz ulu öndərin gənc müstəqil Azərbaycana rəhbərlik etdiyi həmin dövr dövlətçilik tariximizin yeni mərhələsinin, müstəqilliyi əbədiləşdirən uğurlu bir yolun başlanğıcı olmuşdur.

Bildirilmişdir ki, bu gün Azərbaycan Respublikası ulu öndər Heydər Əliyevin iqtisadi və siyasi fəaliyyətinin nəticəsində dünyanın inkişaf modelinə çevrilmişdir. "İnkişafın Heydər Əliyev modeli" adlandırdığımız bu modelin üzərində qüdrətli Azərbaycan dövləti inam və uğurla gələcəyə doğru addımlayaraq sürətlə inkişaf edir.

Diqqətə çatdırılmışdır ki, ümummilli lider Heydər Əliyevin bu siyasətinin Prezident İlham Əliyev tərəfindən uğurla davam etdirilməsinin nəticəsidir ki, hazırda ölkəmiz regionun lider dövlətinə çevrilmiş, həyata keçirilən qlobal və regional layihələr ölkəmizin dünyaya inteqrasiyasını sürətləndirmişdir.

Ulu öndərin "Hər bir insanın milli mənsubiyyəti onun qürur mənbəyidir. Mən həmişə fəxr etmişəm, bu gün də fəxr edirəm ki, mən azərbaycanlıyam!" kəlamını xatırladan rektor gənc nəslə ümummilli liderimiz Heydər Əliyevin işıqlı ideyalarının həyata keçirilməsində uğurlar arzulamışdır.

Tədbirdə akademik Teymur Bünyadov və xalq şairi Söhrab Tahir çıxış edərək görkəmli dövlət xadimi Heydər Əliyevin Azərbaycan elminin və ədəbiyyatının inkişafındakı misilsiz xidmətlərindən söhbət açmış, ulu öndərlə bağlı unudulmaz xatirələrini bölüşmüşlər. Natiqlər fenomenal yaddaşa malik Heydər Əliyev şəxsiyyətini böyük insan, bacarıqlı diplomat, uzaqgörən siyasətçi, dünya şöhrətli ictimai-siyasi, dövlət xadimi və yüksək mənəvi keyfiyyətlərə malik bir şəxsiyyət kimi yüksək qiymətləndirmişlər.

Konfransda "Heydər Əliyev müstəqil Azərbaycanın memarıdır", "Heydər Əliyev və Azərbaycan ədəbiyyatı" mövzularında məruzələr dinlənilmişdir. Məruzələrdə müasir müstəqil Azərbaycan dövlətinin qurulmasında ulu öndər Heydər Əliyevin misilsiz xidmətlərindən, ümummilli liderin Azərbaycan ədəbiyyatının inkişafına göstərdiyi dövlət qayğısından söhbət açılmışdır.

Sonda ümummilli lider Heydər Əliyevə həsr edilmiş musiqi nömrələri səsləndirilmişdir.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL