23 May 2014 - №19

"Narkomaniya və insan immunçatışmazlığı ilə mübarizədə ictimai fəallığın artırılması" mövzusunda seminar

Mayın 16-da "Polisə Dəstək" İctimai Birliyi "Narkomaniya və insan immunçatışmazlığı ilə mübarizədə ictimai fəallığın artırılması" mövzusuna dair Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun Cəlilabad filialında növbəti maarifləndirmə tədbirini keçirib.

Seminar - mühazirəni giriş sözü ilə açan Azərbaycan  Müəllimlər İnstitutunun Cəlilabad filialının direktoru Xudayar Sultanlı mövzunun əhəmiyyətini vurğulayaraq geniş ictimaiyyət, xüsusilə tələbə-gənclər üçün töhfə verəcəyini diqqətə çatdırıb.

Tədbirdə narkomaniyanın orqanizmə zərər yetirən fəsadlarından, onun qarşısını almaq  üçün maarifləndirmə xarakterli fəaliyyətin vaxtaşırı aparılmasından danışılıb.

Sonra "Polisə Dəstək" İB-nin sədri  Şəmsəddin Əliyev  narkomaniyanın meydana gəlməsi, onunla mübarizənin tarixindən iştirakçılara məlumat verib. HİV-ə yoluxma  və onun yollarının  məhdudlaşdırılması barədə  iştirakçıların  sualları cavablandırılıb.

Seminar-mühazirədə Cəlilabad Şəhər Polis  Şöbəsinin əməliyyat üzrə müavini Səfər Nuriyev  polisin narkomaniya ilə mübarizənin vəziyyətindən, bu işdə ictimaiyyətin  də rolundan, gənclərin - tələbələrin  polislə sıx əlaqədə olmasından danışıb.

Tarix elmləri üzrə fəlsəfə doktoru Məmmədhəsən Əliyev gənclərə  tövsiyələrini  verərək bildirib ki, bu sosial bəlanın qarşısını  almaq hər bir vətəndaşın borcudur.

Seminar-mühazirədə filialın pedaqoji və tələbə heyəti, ictimai şuralar, polis əməkdaşları, ictimaiyyətin nümayəndələri  və KİV-lər iştirak ediblər.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL