30 May 2014 - №20

Naxçıvan Dövlət Universitetində beynəlxalq konfrans keçirilib

Böyütmək üçün şəkili seçinNaxçıvan Dövlət Universitetinin beynəlxalq münasibətlər və xarici dillər fakültəsində "Baytarlıq təbabəti və ərzaq təhlükəsizliyi: problemlər və perspektivlər" mövzusuna həsr olunmuş beynəlxalq konfrans keçirilib.

NDU-nun rektoru, professor Saleh Məhərrəmov konfransı giriş sözü ilə açaraq ulu öndər Heydər Əliyev tərəfindən əsası qoyulan iqtisadi inkişafın cənab Prezident İlham Əliyev tərəfindən uğurla davam etdirilməsi nəticəsində aqrar sahədə əldə olunan nailiyyətlərdən, kənd təsərrüfatı mülkiyyətçilərinə göstərilən güzəştli yardımların miqyasının artmasından, dövlətin bu sahəyə göstərdiyi diqqət və qayğıdan danışıb. Rektor müvafiq sahədə yerli ixtisaslı kadr potensialının hazırlanmasında Naxçıvan Dövlət Universiteti, Naxçıvan Muxtar Respublikası Dövlət Baytarlıq Xidməti, muxtar respublikadakı istehsal müəssisələri ilə əməkdaşlığın inkişafının mühüm əhəmiyyətə malik olduğunu bildirib. Baytarlıq təbabəti və ərzaq təhlükəsizliyinin problemləri və perspektivlərindən danışan rektor Saleh Məhərrəmovun "Parazitofaunanın formalaşmasına təsir edən amillər" mövzusunda məruzəsi dinlənilib.

Beynəlxalq konfransda çıxış edən Naxçıvan Muxtar Respublikasının kənd təsərrüfatı naziri Elşad Əliyev müstəqil Azərbaycanın sosial-iqtisadi tərəqqisi, muxtar respublikada aparılan aqrar islahatlar barədə ətraflı məlumat verib. Nazir Prezident İlham Əliyevin "Azərbaycan Respublikası regionlarının 2014-2018-ci illərdə sosial-iqtisadi inkişafı Dövlət Proqramı"nın təsdiq edilməsi haqqında 2014-cü il 27 fevral tarixli Fərmanından irəli gələn məsələlər, Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Məclisinin 2013-cü ilin yekunları və qarşıda duran vəzifələrə həsr olunan müşavirəsində regionun kənd təsərrüfatının inkişafının mövcud vəziyyəti və qarşıda duran vəzifələrdən danışıb.

Qars Qafqaz Universitetinin "Cərrahiyyə" kafedrasının professoru İsa Özaydın, Azərbaycan Elmi-Tədqiqat Baytarlıq İnstitutunun direktoru Səhman Bayramov, Naxçıvan Elmi-Tədqiqat Baytarlıq Mərkəzinin direktoru Qadir Fərhadov çıxışlarında baytarlığın inkişafının prioritet istiqamətləri, dövlətin iqtisadi strategiyası, ekoloji təhlükəsizlik, əhalinin ərzaq təminatı və qida sağlamlığı, yerli sahibkarlığın və məhsuldarlığın inkişafının əhəmiyyətindən danışıblar, kadr çatışmazlığının aradan qaldırılması ilə bağlı təkliflər səsləndirilib.

Qeyd edək ki, konfransın gedişi zamanı Naxçıvan Dövlət Universitetinin son bir il ərzində beynəlxalq əlaqələrinin  inkişafından bəhs edən slaydlar nümayiş etdirilib.

Konfrans öz işini müxtəlif mövzulara həsr olunmuş bölmə iclaslarında davam etdirib.

Mətbuat xidməti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL