6 İyun 2014 - №21

"Ən yaxşı bloq" müsabiqəsinin qalibləri mükafatlandırıldı

Mayın 30-da Təhsil Problemləri İnstitutunda ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının 91-ci ildönümü münasibətilə təşkil edilmiş "Ən yaxşı bloq" müsabiqəsinin qaliblərinin mükafatlandırılması mərasimi keçirilib. Mərasimdə Təhsil Problemləri İnstitutunun direktoru Qulu Novruzov çıxış edərək bildirib ki, müxtəlif fənlərdən dərs deyən, tədris bacarıqları ilə seçilən müəllimlərin müəyyənləşdirilməsində bu cür müsabiqələrin keçirilməsi xüsusi rol oynayır. Dövlət Strategiyasında öz əksini tapmış təhsildə yeni pedaqoji və informasiya texnologiyaları barədə müəllimlərin bilik və bacarıqlarının   yüksəldilməsinə təkan verə biləcək belə tədbirlərin keçirilməsinin davamlı olacağını vurğulayan natiq müxtəlif fənlər üzrə hazırlanan bloqların İnternetdə Azərbaycan dilli elektron təhsil resurslarının artmasına və zənginləşməsinə kömək olduğunu söyləyib.

Tədbirdə məlumat verilib ki, Təhsil Problemləri İnstitutu  və "Demokratik Gənclər" İctimai Birliyinin ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının 91 illiyi münasibətilə təşkil etdiyi "Ən yaxşı bloq" müsabiqəsinə  Azərbaycanın müxtəlif şəhər və rayonlarından  50-yə qədər iş təqdim olunub, onlardan 39-u seçilib.

Müsabiqənin şərtlərinə görə, işlər "Blogspot.com" saytında hazırlanmalı; bloqda "Heydər Əliyev və müasir Azərbaycan təhsili" bölməsi öz əksini tapmalı idi. Bloqda öz əksini tapan bütün məlumatlar əgər müəllimin özü tərəfindən deyil, digər bir insan tərəfindən hazırlanıbsa, o zaman müəlliflik hüquqlarının qorunmasına diqqət yetirilməli, istifadə edilmiş hər materialın mənbələrinə istinad mütləq göstərilməli idi.

Tədbirdə Təhsil Problemləri İnstitutunun direktor müavini Ənvər Abbasov, "Demokratik Gənclər" İctimai Birliyinin direktoru Ramil Süleymanov, müsabiqənin təşkilat komitəsinin üzvləri  əməkdar müəllim Almaz Həsrət, Vəfa Vəliyeva, Könül Təhməzova,  Bakı, Sumqayıt, Zaqatala, Şəki, Şamaxı, Şirvan, Şəmkir, Göygöl, Hacıqabul, Qax, Sabirabad, Mingəçevir, Ağdaş şəhərlərindən gəlmiş  müsabiqə qalibləri və mətbuat  nümayəndələri iştirak ediblər. Müsabiqənin  "Ən yaxşı dizayn", "Ən yaxşı məzmun", "Ən yaxşı veb resurs"  "Xüsusi bloqçu",  "Ən fəal tələbə və ən fəal şagird" nominasiyaları üzrə qaliblərinə diplomlar təqdim olunub.

Qeyd edək ki,  I yerlərə "Ən yaxşı dizayn" nominasiyası üzrə Sumqayıt şəhər fars, ingilis dilləri təmayüllü internat məktəbin müəllimi Vasif Ramazanov, Bakı şəhərindəki 155 nömrəli tam orta məktəbin müəllimi Vəfa Məmmədova , "Ən yaxşı məzmun" nominasiyası üzrə Şəki şəhər 5 nömrəli tam orta məktəbin müəllimi Nərmin Musayeva,  "Ən yaxşı veb resurs" nominasiyası üzrə Şamaxı şəhər 10 nömrəli tam orta məktəbin müəllimi  Şəhla Qəribova layiq görülüblər.

Sabirabad şəhər  2 nömrəli tam orta məktəbin müəllimi Mircamal Haşımov  və Sumqayıt şəhər 1 nömrəli  tam orta məktəbin müəllimi Aliyə Əhmədova   "Xüsusi bloqçu" nominasiyası üzrə ən yüksək bal toplayıblar.

Şəki şəhəri 5 nömrəli  tam orta məktəbin 8-ci sinif şagirdi Yusif İbrahimov "Ən fəal şagird", AMİ Şəki filialının tələbəsi Nuran Mürşüdzadə "Ən fəal tələbə" nominasiyaları üzrə qalib olublar.

Qalibləri təbrik edir, daha böyük uğurlar arzulayırıq.

Almaz HƏSRƏT,
əməkdar müəllim