13 İyun 2014 - №22

"Qəbul imtahanında da 700 bal toplayacağıma inanıram"

Tələbə Qəbulu üzrə Dövlət Komissiyasının ali təhsil müəssisələrinə  keçirdiyi qəbul imtahanlarında gənclərimizin müxtəlif illərdə  maksimum - 700 bal toplamasının dəfələrlə şahidi olmuşuq. Bu il isə ölkə təhsilində yeni bir ilkə imza atıldı. Belə ki, Tələbə Qəbulu üzrə Dövlət Komissiyasının ali və orta ixtisas təhsili müəssisələrinə qəbul olmaq istəyənlər üçün keçirdiyi sınaq imtahanlarında da artıq abituriyentlərimizdən bir neçəsi ən yüksək nəticə göstərərək 700 bal toplayıb. Sınaq imtahanlarından üzüağ, alnıaçıq çıxan Süleyman Kamal oğlu Ələkbərov da  doğulduğu  Naxçıvan Muxtar Respublikasının Culfa şəhərinin təhsil ictimaiyyəti tərəfindən adı fəxrlə çəkilən, öz nailiyyətləri ilə seçilən abituriyentlərindəndir. Onu oxucularımızla da yaxından tanış etmək istəyirik.

Süleyman Kamal oğlu Ələkbərov 1997-ci il mayın 1-də Culfa şəhərində anadan olub. 2003-cü ildə Culfa şəhər 2 nömrəli orta məktəbin I sinfinə gedib. 2010-cu ildən təhsilini 3 nömrəli orta  məktəbdə davam etdirib. Oxuduğu illər ərzində Süleyman savadlı, hazırlıqlı, nümunəvi bir şagird kimi tanınıb. Adı məktəbin "İstedad bankı"na daxil edilib.

Orta təhsil illərində  çalışqanlığı, özünə qarşı tələbkarlığı, dərslərinə hazırlığı ilə müəllimlərin sevimli şagirdlərindən biri olan Süleyman 2014-cü ildə məktəblilərin  respublika fənn olimpiadasında fizika fənni üzrə  III yeri tutub.

Bizimlə söhbəti zamanı Süleyman qazandığı uğurlara, əldə etdiyi nailiyyətlərə görə ilk növbədə sevimli müəllimləri Gündüz Cabbarova, Zülfiyyə Nəcəfovaya, Gülşən Vəliyevaya, Hüseyn Şəkərəliyevə öz minnətdarlığını bildirirdi. Onu da qeyd etdi ki, məhz onların və adlarını çəkmədiyi digər müəllimlərinin üzərində əməyi çoxdur. Müəllimlərinin yüksək bilik və bacarığı, həmçinin məktəbdə onların keyfiyyətli təhsil almaları üçün yaradılmış əlverişli təlim mühiti  Süleymanı qane etdiyindən o əlavə müəllim yanına getməyi heç ağlına belə gətirməyib. Süleyman öz müəllimləri haqqında: "Mən öz müəllimlərimə güvənirəm. Ümid edirəm ki,  müəllimlərimin mənə olan ümidlərini, etimadlarını gələcək təhsil illərimdə də layiqincə doğruldacağam. Hələlik məni qarşıda daha çətin və məsuliyyətli sınaq gözləyir. Qəbul imtahanında da 700 bal toplayacağıma inanıram. Maksimum nəticəni əldə etməklə təhsil aldığım doğma məktəbimə başucalığı  gətirməyi, doğulduğum Naxçıvan Muxtar Respublikasının Culfa şəhərinin təhsil tarixinə düşməyi qarşıma məqsəd qoymuşam".

Süleymanın ən böyük arzusu  Azərbaycan Tibb Universitetinə daxil olmaq, gələcəkdə ölkənin nüfuzlu həkimlərindən biri kimi tanınmaqdır.

Bu istedadlı gəncimizə qəbul imtahanlarında özunun dediyi kimi göstərdiyi yüksək nəticəni təkrarlayaraq tələbə adını qazanmağı arzulayırıq.

Samirə KƏRİMOVA,
"Azərbaycan müəllimi"