4 İyul 2014 - №25

Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti Elmi Şurasının iclası olub

Böyütmək üçün seçin İyunun 30-da Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti Elmi Şurasının 2013-2014-cü tədris ilində  sonuncu iclası keçirilib.

İclas universitetin beynəlxalq fəaliyyətinin müzakirəsi ilə başlayıb. ADİU-nun beynəlxalq əlaqələrinin təkmilləşdirilməsi ilə bağlı müxtəlif təkliflər səsləndirilib.

Universitetin rektoru, professor Ədalət Muradov ali təhsil ocağının prioritetlərini açıqlayıb. Bildirilib ki, ADİU-nun ali məktəblərin nüfuzlu beynəlxalq reytinq cədvəllərində yer alması, təhsillə bağlı beynəlxalq layihələrdə iştirakı, qrantların qazanılması, müəllimlərin xarici dil biliklərinin artırılması və əcnəbi tələbələrin universitetə daha çox cəlb edilməsi ali təhsil ocağının qarşısına qoyduğu hədəflər sırasındadır.

Rektor əcnəbi tələbələri universitetə cəlb etmək üçün yeni tədris ilindən təkliflər hazırlanmasını tapşırıb.

Sonra 2013-2014-cü tədris ilində ADİU-nun Elmi Şurasının fəaliyyəti müzakirə olunub. Şuranın nəzdində komissiyaların yaranması qərara alınıb.

Tədbir cari məsələlərin müzakirəsi ilə davam etdirilib.

Elmi Şura üzvləri universitet "Ağsaqqallar şurası"nın Əsasnaməsini qəbul ediblər. İclasda həmçinin dərs yükünün bölünməsi məsələsi müzakirə olunub. Kafedra müdirlərinə tapşırılıb ki, ictimai fəaliyyəti və ya hər hansı işlərinə görə dərsə gəlməyə imkanı olmayan müəllimlərə dərs yükü nəzərdə tutulmasın.

H.ƏKBƏROVA,
"Azərbaycan müəllimi"