19 Sentyabr  2014 - №36

"Bilik Günü"ndə ilk dərslər vətənpərvərlik mövzusuna həsr olunub

"Gənc istedadlar" liseyinin iki məzunu Prezident təqaüdünə layiq görülüb

Böyütmək üçün şəkili seçin Bakı Dövlət Universitetinin nəzdində fəaliyyət göstərən "Gənc istedadlar" liseyində "Bilik Günü"nə həsr olunmuş tədbir keçirilib. Azərbaycan Respublikasının Dövlət himni səsləndikdən sonra rektor, akademik Abel Məhərrəmov tədbir iştirakçılarını  təbrik edib və liseyin qazandığı uğurlardan söz açıb. Liseyi bu il bitirən məzunların 13-nün 600-dən yuxarı bal topladığını, 2 nəfərin Prezident təqaüdünə, 3 nəfərin qızıl medala layiq görüldükləri diqqətə çatdırılıb. "Gənc istedadlar" liseyi 2012-2013-cü tədris ilində Prezident İlham Əliyevin imzaladığı müvafiq sərəncamla "Ən yaxşı ümumtəhsil məktəbi" müsabiqəsinin qaliblərindən biri olub.

Tədbirdə liseyin direktoru, professor Qasım Hüseynov çıxış edərək şagirdləri yeni dərs ilinin başlanması münasibətilə təbrik edib, onlara təhsildə uğurlar diləyib. Qeyd edib ki, liseyin başlıca vəzifəsi gənc istedadları inkişaf etdirmək, onları gələcəyə düzgün istiqamətləndirmək, dərin biliyə, yüksək mənəvi keyfiyyətlərə malik, vətənpərvər gənclər  yetişdirməkdir. Hazırda liseyin Azərbaycan və rus bölmələrinin 5-11-ci siniflərində təhsil alan şagirdlərin təlim-tərbiyəsi ilə 75 müəllim məşğul olur. Onların arasında  bir elmlər  doktoru, 21 elmlər namizədi, 3 əməkdar müəllim, ali kateqoriyalı müəllimlər, TQDK-nın aparıcı ekspertləri çalışır. İndiyədək  liseyin 6 buraxılışı olub ki, onların  hamısı dövlət ali məktəblərinə qəbul olunub. Belə ki, liseyi bitirən 179 məzundan 46  nəfəri  600-dən çox bal toplayaraq dünyanın bir çox nüfuzlu universitetlərində, o cümlədən 51 nəfəri BDU-da, 17 nəfəri xaricdə -Kanadanın Toronto və Vaterloo, Rusiyanın və Türkiyənin müxtəlif ali təhsil ocaqlarında  təhsillərini davam etdirirlər. Məzunlardan 5 nəfərinin Prezident təqaüdünə,12 nəfərinin qızıl medala layiq görüldüyünü diqqətə çatdıran professor qeyd edib ki, TQDK-nın statistik məlumatlarına əsasən, qəbul imtahanlarında "Gənc istedadlar" liseyinin məzunları həmişə yüksək göstəriciyə nail olublar. Məsələn, 2013-cü ildə lisey məzunlarının qəbul imtahanlarında topladıqları orta bala (508,8) görə I olub. Bu il nəticə  daha yüksək, 511 bal olub. Bundan başqa, liseyin şagirdləri 2014-cü ilin fevralında keçirilmiş "Sabahın alimləri" III Respublika müsabiqəsində yüksək  yerlər tutaraq  ABŞ-da təşkil olunan İntel İSEF   müsabiqəsində ölkəmizi təmsil ediblər. Ətraf Mühitin  Mühafizəsi Beynəlxalq Layihə Olimpiadasında isə 51 ölkədən 182 layihə təqdim olunub ki, liseyin şagirdlərinin təqdim etdikləri layihə qızıl medala layiq görülüb.

Tədbirdə ən yüksək bal toplayaraq liseyin 5-ci sinfinə qəbul olunmuş  Vurğun Əhmədov  çıxış edib.

Sonda 2014-2015-ci tədris ilinin ilk zəngi səslənib.

Sifai SƏFƏROVA,
"Azərbaycan müəllimi"