19 Sentyabr  2014 - №36

"Bilik Günü"ndə ilk dərslər vətənpərvərlik mövzusuna həsr olunub

Heydər Əliyev adına liseyin 75 məzunu tələbə adını qazanıb

Böyütmək üçün şəkili seçinSentyabrın 15-də Bakıdakı Heydər Əliyev adına liseydə "Bilik Günü" münasibətilə tədbir keçirildi. Tədbirdə liseyin müəllim-şagird kollektivi ilə yanaşı, Xətai Rayon İcra Hakimiyyətinin nümayəndəsi Zaməddin Əkbərov, KİV təmsilçiləri, valideynlər və digər şəxslər iştirak edirdi.

Tədbiri giriş sözü ilə liseyin direktoru, əməkdar müəllim Fikrət Xəlilov açaraq iştirakçıları yeni dərs ilinin başlanması münasibətilə təbrik etdi, pedaqoji kollektivə və şagirdlərə uğurlar arzuladı. Respublikamızda aparılan təhsil islahatlarından danışdı. Ölkə Prezidenti cənab İlham Əliyev tərəfindən təsdiq olunmuş "Azərbaycan Respublikasında təhsilin inkişafı üzrə Dövlət Strategiyası"nın çox mühüm sənəd olduğunu və təhsilimizin inkişafına təkan verəcəyini bildirdi. Ulu öndər Heydər Əliyevin adını daşıyan liseyin uğurlarından söz açan direktor bildirdi ki, təhsil ocağının uğurları ilbəil daha da artır. 2013-2014-cü tədris ilində də liseyin şagirdləri fənn olimpiadalarının şəhər və respublika turlarında, müxtəlif müsabiqə və yarışlarda uğurlu nəticələr əldə ediblər. Qəbul imtahanlarındakı nəticələrdən də söz açan F.Xəlilov diqqətə çatdırdı ki, 2013-2014-cü tədris ilində liseyi 86 nəfər bitirmişdir ki, onlardan 85 nəfəri ali məktəblərə qəbul olmaq üçün sənəd vermişdir. Həmin məzunlardan 72 nəfəri respublikamızın nüfuzlu ali təhsil ocaqlarına, 3 nəfəri isə xarici universitetlərə daxil olaraq tələbə adını qazanmışlar. Məzunlardan 3 nəfəri liseyi qızıl medalla bitirmiş, onlardan Qəzənfər Kərimli 692 balla Qafqaz Universitetinə, Kənan Rəhimli 680 balla, Polad Gülüşov isə 656 balla "ADA" Universitetinə daxil olmuşlar. Məzunlardan 10 nəfəri 500-600, 7 nəfəri 600-dən yuxarı, 4 nəfəri isə 650-dən çox bal toplamışdır. Liseyin uğurlarında pedaqoji kollektivin böyük əməyi olduğunu qeyd edən direktor bildirdi ki, müəllimlər peşəkarlıq səviyyələrini daha da artırmaq üçün daim müxtəlif treninq və məşğələlərdə iştirak edirlər.

F.Xəlilov liseyə ilk dəfə qədəm qoyan birinciləri təbrik edərək onlara vətənimizə layiqli vətəndaş olmağı tövsiyə etdi.

Tədbirdə çıxış edən valideynlər ümummilli lider Heydər Əliyevin adını daşıyan liseyin respublikamızda ən nüfuzlu təhsil ocaqlarından biri olduğunu bildirdilər. Yeni tədris ilinin başlanması münasibətilə liseyin kollektivini və şagirdləri təbrik etdilər.

Liseyin şagirdlərinin ifasında şeirlər söyləndi, mahnılar ifa olundu. İlk zəngdən sonra şagirdlər sinif otaqlarına yerləşdilər, onlarla vətənpərvərlik mövzusunda ilk dərs keçildi.

Niyazi RƏHİMOV,
"Azərbaycan müəllimi"