17 Oktyabr 2014 - №40

"Sabahın alimləri" IV Respublika Müsabiqəsinin keçirilməsi haqqında
Azərbaycan Respublikası təhsil nazirinin əmri

Azərbaycan Respublikasında fəaliyyət göstərən ümumi təhsil müəssisələrinin IX-XI siniflərində təhsil alan şagirdlərin elmi axtarışlara sövq edilməsi, onların elmi və yaradıcılıq fəaliyyətinin stimullaşdırılması, elmi tədqiqat işinə meyli olan istedadlı şagirdlərin vaxtında aşkar  edilməsi, həmçinin ciddi elmi  tədqiqat nəticələri əldə etmiş Azərbaycan məktəblilərinin seçilib ABŞ-da keçirilən İntel İSEF - Beynəlxalq Elm və Mühəndislik Sərgisinə göndərilməsini təmin etmək məqsədi ilə Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyi haqqında Əsasnamənin 13.5-ci bəndini rəhbər tutaraq

ƏMR EDİRƏM:

1. 2015-ci il 12-14 fevral tarixlərində İntel İSEF - Beynəlxalq Elm və Mühəndislik Sərgisi çərçivəsində "Sabahın alimləri" IV Respublika Müsabiqəsi keçirilsin.

2. Nəzərə alınsın ki, "Sabahın alimləri" IV Respublika Müsabiqəsi Azərbaycan Respublikasının Təhsil Nazirliyi, Azərbaycan Respublikasının Gənclər və İdman Nazirliyi, Azərbaycan Təhsil İşçiləri Azad Həmkarlar İttifaqı Respublika Komitəsi və "Mədəd" təşkilatının birgə təşkilatçılığı ilə həyata keçirilir.

3. Ümumi təhsil müəssisələrinin direktorlarına tapşırılsın:

3.1. Kiçik Akademiyaların fəaliyyətini gücləndirmək istiqamətində konkret tədbirlər görülsün;

3.2. Ali təhsil müəssisələri və elmi təşkilatlarda çalışan alimlərlə ümumtəhsil məktəbinin əlaqələrinin genişləndirilməsi və şagirdlərin tədqiqatlara cəlb olunması təmin edilsin;

3.3. 2014-cü il 15 oktyabr tarixindən etibarən şagirdlərin "sabahinalimleri.edu.az" saytında "online" rejimində qeydiyyatdan keçirilməsi, 15 dekabr tarixinədək şagirdlər tərəfindən aparılan tədqiqatların başa çatdırılması təmin edilsin;

3.4. Müsabiqənin Təlim Akademiyasında iştirak etmək istəyən müəllimlərin qeydiyyatdan keçməsi təmin edilsin.

4. Müsabiqəyə elmi dəstəyin verilməsi Bakı Dövlət Universiteti (A.Məhərrəmov), Azərbaycan Texniki Universiteti (H.Məmmədov), Sumqayıt Dövlət Universiteti (E.Hüseynov) və Naxçıvan Dövlət Universitetinə (S.Məhərrəmov) tövsiyə edilsin.

5. Naxçıvan Muxtar Respublikasının ümumi təhsil müəssisələrində  müsabiqənin təşkili ilə bağlı məsələlərin həlli Naxçıvan Muxtar Respublikasının təhsil naziri P.Nağıyevə həvalə edilsin.

6.  Şəhər və rayon təhsil şöbələrinə müsabiqənin təşkili ilə bağlı məsələlərin həllində ümumi təhsil müəssisələrinə köməklik göstərilməsi tapşırılsın.

7. Təhsil Nazirliyi Elm və ali təhsil şöbəsinin müdiri, müsabiqənin direktoru G.Hüseynovaya tapşırılsın:

7.1. Müsabiqənin yüksək səviyyədə keçirilməsi üçün hazırlıq işlərinin görülməsini təmin etsin;

7.2. Müsabiqənin Təlim Akademiyasının təşkilini və treninqlərin keçirilməsini təmin etsin;

7.3. Müsabiqənin Münsiflər Heyətinin tərkibi haqqında təkliflər hazırlayıb təsdiq üçün Nazirliyin rəhbərliyinə təqdim etsin;

7.4. İqtisadiyyat şöbəsi (R.Orucov) ilə birlikdə müsabiqənin xərclər smetasını hazırlayıb təsdiq üçün Nazirliyin rəhbərliyinə təqdim etsin.

8. Təhsil Sisteminin İnformasiyalaşdırılması İdarəsi (S.Məmmədov) müsabiqəyə texniki dəstəyin verilməsi (müvafiq elektron xidmətlərin göstərilməsi) ilə bağlı müvafiq tədbirlərin görülməsini təmin etsin.

9. İnformasiya şöbəsi (E.Əliyev) əmrin "Azərbaycan müəllimi" qəzetində dərc olunmasını, Nazirliyin internet səhifəsində yerləşdirilməsini, eləcə də çoxaldılıb aidiyyəti müəssisələrə göndərilməsini  təmin etsin.

10.  Əmrin icrasına nəzarət  nazir müavini C.Bayramova həvalə edilsin.

Mikayıl CABBAROV,
Azərbaycan Respublikasının təhsil naziri
3 oktyabr 2014-cü il

Səhifənin başına qalx "Qanunvericilik" bölməsinə get Nömrənin müdəricatına dön Səhifənin başına qalx