28 Noyabr 2014 - №46

Azərbaycan Dillər Universitetində layihənin təqdimatı olub

Böyütmək üçün seçinNoyabrın 21-də Azərbaycan Dillər Universitetində Böyük Britaniyanın "Pearson" şirkəti ilə anlaşma memorandumuna əsasən həyata keçirilən böyük layihələrdən biri olan EDI (Education Development International) Cert TEFL ("İngilis Dilini xarici dil kimi Tədris edən müəllimlərin Beynəlxalq Müəllimlik Sertifikatı") adlı layihənin təqdimat mərasimi keçirilib. ADU-nun Dil Xidmətləri Mərkəzinin təşkilatçılığı ilə baş tutan mərasimi universitetin elmi işlər üzrə prorektoru, professor Dünyamin Yunusov  açaraq ADU-nun rektoru, Milli Məclisin deputatı, professor Səməd Seyidovun adından iştirakçıları salamlayıb. Qonaqları təqdim edən prorektor "Pearson" şirkətinin yaranma tarixindən söz açaraq qeyd edib ki, onun dünyanın 80 ölkəsində 40 mindən çox işçisi var, hazırda isə onlar bütün yaş dərəcələrindən olan insanlara təhsil vasitəsilə uğurlar qazanmaq üçün köməklik göstərirlər. Bildirilib ki, təşkilatın verdiyi sertifikatlar dünyanın 100-dən artıq ölkəsində tanınır.

Təhsil nazirinin müavini Ceyhun Bayramov tədbirin ölkədə yaddaqalan hadisələrdən biri olacağını söyləyərək qloballaşmanın, mədəniyyətlərarası proseslərin, Azərbaycanın beynəlxalq aləmə sıx inteqrasiyasının ölkəmizdə xarici dillərin tədrisi, beynəlxalq səviyyədə kadrların yetişdirilməsi və Azərbaycan təhsil sisteminin modernləşməsi zərurətini daha da önə çəkdiyini  bildirib. Nazir müavini bu istiqamətdə "Azərbaycan Respublikasında təhsilin inkişafı üzrə Dövlət Strategiyası"nın təsdiq edilməsi haqqında Prezident İlham Əliyevin 24 oktyabr 2013-cü il tarixli sərəncam imzaladığını deyib. C.Bayramov dünya səviyyəsində tanınan nüfuzlu təhsil-təlim şirkəti olan "Pearson"un Azərbaycanda ofisinin açılmasının ingilis dilinin tədrisi və ingilis dili biliklərinin sertifikatlaşdırılması baxımından önəmli olduğunu söyləyib. "Pearson" şirkətinin peşə təhsili sahəsində də çox böyük işlər gördüyünü, tədris resurslarının hazırlanması sahəsində dünyada tanınmış şirkətlərdən biri olduğunu  qeyd edən C.Bayramov Azərbaycanda bu istiqamətdə görülən işlər və layihələr haqqında məlumat verib. O, "2007-2015-ci illərdə Azərbaycan gənclərinin xarici ölkələrdə təhsili üzrə Dövlət Proqramı", yeni nəsil təhsil standartlarının tətbiqi ilə əlaqədar olaraq 2014-2015-ci tədris ilindən etibarən ölkənin aparıcı təhsil müəssisələrində reallaşan SABAH layihəsindən danışıb. C.Bayramov Azərbaycanda Avropa dillərinin tədrisi sahəsində elmi-metodik mərkəz funksiyasını yerinə yetirən Azərbaycan Dillər Universiteti və "Pearson" şirkətinin "EDI Cert TEFL" layihəsinin birgə həyata keçirmələrinin hər iki tərəfə faydalı olacağını söyləyib və yüksək səviyyəli kadrların yetişdirilməsində ölkəmizə töhfə verəcəyinə əminliyini ifadə edib.

Oksbric Təhsil Xidmətlərinin direktoru Con Florey layihənin təqdimatının Azərbaycan Dillər Universitetində keçirilməsindən xoş hisslər keçirdiyini deyərək "Pearson" şirkəti haqqında ətraflı məlumat verib və layihə ilə maraqlananlara tərəfdaş qurum kimi gələcəkdə bilik və bacarıqlarını inkişaf etdirməkdə kömək etməyə hazır olduqlarını bildirib.

ADU-nun dil xidmətləri mərkəzinin direktoru Günel Məmmədova və Oksbric Təhsil Xidmətlərinin təhsil üzrə direktoru Tayson Lemons EDI (Education Development International) Cert TEFL ("İngilis Dilini xarici dil kimi Tədris edən müəllimlərin Beynəlxalq Müəllimlik Sertifikatı") adlı layihə haqqında məlumat veriblər. Layihədə yer alan qiymətləndirmə metodologiyası, təlim-tədrisdəki təcrübə, müəllim müşahidəsi, yazılı qiymətləndirmə, ixtisas seçimi, qeydiyyat qaydaları haqqında geniş məlumat verilib.

"Pearson" şirkətinin fəaliyyəti və təqdim olunan layihə haqqında videoçarx nümayiş olunub.

Sonda tələbələri maraqlandıran suallar cavablandırılıb.

ADU-nun İctimaiyyətlə əlaqələr departamenti

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL