28 Noyabr 2014 - №46

Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunda Bilik Fondunun əməkdaşları ilə görüş

Böyütmək üçün seçin Noyabrın 25-də Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunda (AMİ) Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Bilik Fondunun icraçı direktoru Oktay Səmədov və qurumun əməkdaşları ilə görüş olub. İnstitutun rektoru, Milli Məclisin deputatı, professor Aqiyə Naxçıvanlı Bilik Fondunun icraçı direktoru Oktay Səmədovla söhbətində rəhbərlik etdiyi təhsil ocağının professor-müəllim heyəti və tələbələrinin Bilik Fondu ilə birgə səmərəli layihələr gerçəkləşdirə biləcəklərinə əmin olduğunu vurğulayıb.

İnstitutun böyük akt zalında keçirilən görüşdə Bilik Fondunun icraçı direktoru Oktay Səmədov qurumun fəaliyyət istiqamətləri, maarifçilik tədbirləri ilə bağlı iştirakçılara geniş məlumat verib. Bildirilib ki, fondun əsas məqsədi Azərbaycan Respublikasının əhalisini maarifləndirmək, dövlətin daxili və xarici siyasətinin, ictimai-siyasi və sosial-iqtisadi proseslərin mahiyyətini ictimaiyyətə çatdırmaqdır.

Bununla yanaşı, Azərbaycan Respublikası əhalisinin elmi-texniki, siyasi-ictimai, sosial-iqtisadi, ekoloji və humanitar biliklərini artırmaq məqsədi ilə təşkilati və təbliğat xarakterli tədbirlər həyata keçirmək, əhaliyə qloballaşma şəraitində cərəyan edən proseslər haqqında dolğun biliklər çatdırmaq, gənclərin bilik və bacarıqlarının, peşəkarlıq səviyyələrinin və dünyagörüşlərinin inkişafına dəstək göstərməkdir.

Tədbirdə fondun gördüyü işlər, könüllülərin layihələrə cəlb olunması, tələbə və müəllimlərlə gələcək əməkdaşlığın mümkün formaları haqqında ətraflı söhbət açılıb, layihələrin icrasında təhsil işçiləri, tələbələr yaxından iştirak etməyə dəvət edilib. Tədbirdə fondun yaranması, məqsəd və vəzifələri, həyata keçirdiyi layihələr haqqında slaydlar nümayiş olunub.

Müəllim və tələbələrin suallarını cavablandıran O.Səmədov onları Bilik Fondunun tədbirlərində, əhali arasında maarifləndirmə işlərinin aparılması ilə bağlı layihələrdə fəal iştirak etməyə çağırıb.

Maraqla qarşılanan tədbirdə professor-müəllim heyəti və tələbələr Bilik Fondunun layihələrində iştirak etməyə hazır olduqlarını bildiribər. Tədbirdə əməkdaşlığın perspektivləri barədə fikir mübadiləsi aparılıb, bir sıra suallar cavablandırılıb, təkliflər dinlənilib.

Qeyd edək ki, Azərbaycan Müəllimlər İnstitutunun 15-ə yaxın tələbə magistrantı noyabrın 26-da Bilik Fondunun "Dünya elmi Azərbaycanda" layihəsi çərçivəsində Almaniyanın Vürtsburq (Würzburg) Universitetinin professoru, Osvald fon Volkenştayn Cəmiyyətinin prezidenti xanım Ziqlinde Hartmann (Sieglinde Hartmann) tərəfindən keçirilmiş ustad dərsində iştirak ediblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL