28 Noyabr 2014 - №46

Gənc aktyor tələbələr üçün ustad dərsi keçib

Dövlət Pantomim teatrının gənc istedadlı aktyoru və rejissoru Ceyhun Dadaşov Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universitetinin aktyor sənəti fakültəsində təhsil alan tələbələr üçün V.E.Meyerxoldun "Biomexanika" təlimi əsasında aktyor tərbiyəsi mövzusunda iki gün ustad dərsi keçib. İlk nəzəri məşğələdə  C.Dadaşov biomexanika və onun yaranma tarixi ilə ümumi tanışlıq, V.E. Meyerxoldun "Biomexanika"sı, onun aktyor yaradıcılığının və ümumilikdə teatr sənətinin inkişafinda rolundan söhbət açıb. "Aktyorun  obraza, onun  hisslərinə  yaxınlaşmasının yeganə yolu təcrübə ilə, yaxud obrazın  psixoloji mahiyyətini  dərk etmə  cəhdi ilə deyil, hərəkətlə başlanır və hər şeydən öncə əsl  ustalıq  səhnədə    aktyor oyununun  tamaşaçı  mənəviyyatına, hisslərinə  toxuna  bilməsidir", - deyən C. Dadaşov bu sistemin  aktyor yaradıcılığı və onun  texnikası üçün böyük əhəmiyyətə malik  olduğunu  qeyd edib.  Praktik şəkildə təşkil olunan ikinci məşğələdə,  aktyor və məkan, aktyor və obraz kimi məsələləri tələbələr oyun, məşğələlər yolu ilə öz üzərlərində hiss etməyə çalışıblar. Hər iki məşğələ müəllim və tələbələrin fikir mübadiləsi, sual-cavab şəklində, səmimi ab-havada keçib.

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL