5 Dekabr 2014 - №47

Rəsmi xronika

Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyev noyabrın 28-də Bakıda keçirilən  Türkdilli  Dövlətlərin Əməkdaşlıq Şurasına üzv ölkələrin təhsil nazirlərinin üçüncü görüşünün iştirakçılarına təbrik məktubu ünvanlayıb.  Məktubda türkdilli ölkələrlə əməkdaşlığın daim yüksələn xətlə inkişaf etdirilməsinin Azərbaycan dövləti üçün həmişə mühüm əhəmiyyət daşıdığı qeyd olunub. Dövlət başçısı görüş zamanı müzakirə olunacaq problemlərin, aparılacaq fikir mübadiləsinin və qəbul ediləcək qərarların ölkələrimiz arasında təhsil üzrə əməkdaşlığın yeni inkişaf perspektivlərini müəyyənləşdirərək cəmiyyətlərimizin daha da yetkinləşməsi istiqamətində əhəmiyyətli addım olacağına ümidvar olduğunu bildirib.

* * *

Ölkə başçısı İlham Əliyev dekabrın 2-də Baku Expo Mərkəzində "BakuTel-2014" XX Azərbaycan Beynəlxalq telekommunikasiya və informasiya texnologiyaları sərgisi ilə tanış olub. Prezident müxtəlif şirkətlərin fəaliyyətlərindən bəhs edən pavilyonlarda olub, stendlərə baxıb.  Ölkə başçısı sərgidə "Euronews" telekanalının müxbirinə müsahibə verib.

* * *

Prezident  İlham Əliyev dekabrın 2-də Türkiyə Respublikasının elm, sənaye və texnologiyalar naziri Fikri İşıkın başçılıq etdiyi nümayəndə heyətini qəbul edib. Dövlət başçısı ölkələrimiz arasında bütün sahələrdə uğurla inkişaf edən əməkdaşlığı elm və yüksək texnologiyalar sahəsində daha da genişləndirməyin önəmli olduğunu bildirib.

* * *

Dekabrın 1-də Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyev ölkəmizdə işgüzar səfərdə olan Əfqanıstan İslam Respublikasının Prezidenti Məhəmməd Əşrəf Qani ilə görüşüb. Görüşdə ikitərəfli əməkdaşlığın perspektivləri müzakirə olunub.

* * *

Azərbaycan  Respublikasının  Prezidenti İlham Əliyev noyabrın 28-də Ümumrusiya Dövlət Teleradio Verilişləri  Yayım Şirkətinin "Rossiya-24" informasiya  telekanalına  müsahibə verib.  Prezident  müsahibə  zamanı  ölkəmizdə rus dilinin tədrisi ilə bağlı məsələlərə də toxunub: "Azərbaycanda rus dilinə əvvəllər olduğu kimi hörmətlə yanaşılır. Bizdə tədris rus dilində olan 300-dən çox məktəb var. Bütün dövlət ali məktəblərində rus dilində təhsil almaq üçün bölmələr var. Moskva Dövlət Universitetinin filialı, Slavyan Universiteti yaradılıb. Hesab edirəm  ki,  bu  müsbət  təcrübə  dili hücum  hədəfi  seçən  ölkələr  üçün  faydalı ola bilər."

* * *

Noyabrın  28-də  Heydər  Əliyev  Fondunun  təşkilatçılığı  ilə  Parisdə dünya şöhrətli  fotoqraf  Reza Deqatinin Azərbaycana həsr olunan fotosərgisinin və iki kitabının təqdimatı keçirilib. Azərbaycanın birinci xanımı, Heydər Əliyev Fondunun prezidenti Mehriban Əliyeva və Fondun vitse-prezidenti Leyla Əliyeva təqdimat mərasimində iştirak ediblər. Dünya şöhrətli fotoqraf Reza Deqati sərginin təşkilinə görə Heydər Əliyev Fondu və onun prezidenti Mehriban Əliyevaya minnətdarlığını bildirərək Azərbaycanın çox tolerant, gözəl və zəngin ölkə olduğunu deyib.

Səhifənin başına qalx "Rəsmi" bölməsinə get Nömrənin müdəricatına dön Səhifənin başına qalx

DÜNYA ÖLKƏLƏRİNDƏ ALİ MƏKTƏBLƏRƏ QƏBUL