12 Dekabr 2014 - №48

Təhsil İşçiləri Azad Həmkarlar İttifaqı Respublika Komitəsinin IV məclisi keçirilib

Dekabrın 10-da  Azərbaycan Təhsil İşçiləri Azad Həmkarlar İttifaqı Respublika Komitəsinin  IV Məclisi keçirilib. Azərbaycan Həmkarlar İttifaqları Konfederasiyasının  konfrans zalında keçirilən yığıncaqda respublikanın müxtəlif bölgələrinin, eləcə də paytaxt rayonlarının TİAHİ komitələrinin, ali və orta ixtisas təhsili müəssisələrinin müəllim və tələbə həmkarlar ittifaqı təşkilatlarının sədrləri iştirak ediblər.

Öncə  ATİAHİ Respublika Komitəsi Rəyasət Heyətinin  gündəliyi  və reqlamenti təsdiq edilib.

Azərbaycan Həmkarlar İttifaqları Konfederasiyasının sədri, Milli Məclisin deputatı Səttar Mehbalıyev çıxış edərək  təhsil sahəsində çalışanların istər iqtisadi, sosial rifahının yaxşılaşdırılması, hüquqlarının müdafiəsinə köməklik göstərmək, istərsə də  onların asudə vaxtlarının səmərəli  təşkilinin ATİAHİ Respublika Komitəsinin diqqət yetirdiyi ən vacib məsələlərdən olduğunu bildirib. Sədr daha sonra respublikamızda həyata keçirilən dövlət gənclər siyasətindən ətraflı bəhs edib, bu istiqamətdə reallaşdırılan tədbirlərdən danışıb.  Gənclər siyasətinin dövlətin prioritet istiqamətlərindən biri olduğunu, ümummilli lider  Heydər Əliyevin  uşaq və yeniyetmələrə, gənclərə hər zaman qayğı ilə yanaşdığını söyləyən millət vəkili bu işin hazırda respublika Prezidenti cənab İlham Əliyev tərəfindən də diqqətdə saxlanıldığını qeyd edib.

İclasda ATİAHİ Respublika Komitəsinin şöbə müdiri  Rüstəm Nəzirov Azərbaycan Təhsil İşçiləri Azad Həmkarlar İttifaqı Respublika Komitəsində gənclər siyasəti ilə bağlı görülən işlər  və qarşıda duran vəzifələr barədə hazırlanmış məlumatı diqqətə çatdırıb.

Azərbaycan Dövlət Neft Akademiyasının,  Bakı Dövlət Universitetinin,  Azərbaycan Memarlıq və İnşaat  Universitetinin Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitələrinin  sədrləri çıxış edərək müzakirə olunan məsələ ilə bağlı öz fikirlərini söyləyiblər, təmsil olunduqları  ali məktəblərdə gənclərlə bağlı aparılan işlərdən danışıblar.

Sonra ATİAHİ Respublika Komitəsinin katibi, şöbə müdiri Mübariz Eyvazovun  ATİAHİ Respublika Komitəsinin 2015-ci il ümumi və eyni zamanda komitənin 2015-ci il büdcəsinin, həmçinin ATİAHİ Respublika Komitəsi aparatının ştat cədvəlinin təsdiqi ilə bağlı hazırlanmış  hesabatları dinlənilib. ATİAHİ Respublika Komitəsinin Məclis və Rəyasət Heyəti üzvləri  arasında qismən dəyişiklik edilməsi barədə və  digər  müzakirə olunan hər bir məsələ ilə bağlı müvafiq qərarlar qəbul edilib.

Samirə KƏRİMOVA,
"Azərbaycan müəllimi"