17 Yanvar 2015 - №02

Təhsil Problemləri İnstitutunda 2015-ci ilin planları müzakirə olunub

Yanvarın 15-də Təhsil Problemləri İnstitutunda  keçirilən iclasda Təhsilin inkişafı üzrə Dövlət Strategiyasının tələbləri baxımından 2015-ci ildə elmi-tədqiqat işlərinin başlıca istiqamətləri  və  hazırlanacaq  "Təhsilin inkişafı üzrə Dövlət Strategiyası: perspektivlər,  vəzifələr" kitabının mündəricatı müzakirə olunub.  İnstitutun direktoru, hüquq üzrə fəlsəfə doktoru Qulu Novruzov  müasir dövrdə təhsil sisteminin başlıca vəzifələri barədə danışaraq bildirib ki, Dövlət Strategiyasında insan kapitalını inkişaf etdirmək və Azərbaycan Respublikasının beynəlxalq rəqabət qabiliyyətini yüksəltmək, yüksək keyfiyyətli vətəndaş və şəxsiyyət yetişdirmək, müasir təfəkkürlü və rəqabət qabiliyyətli kadrlar hazırlamaq, təhsilalanları ictimai həyata və səmərəli əmək fəaliyyətinə hazırlamaq üçün səriştəli təhsilverənlərə və ən yeni texnologiyalara əsaslanan, infrastruktura malik olan, keyfiyyət nəticələrinə və əhatəliliyinə görə dünya ölkələri sırasında qabaqcıl mövqe tutan təhsil sisteminin yaradılması hədəfə alınıb. Bütün bunların  həyata keçirilməsi işində  institutun üzərinə böyük məsuliyyət düşdüyünü deyən Q.Novruzov bununla bağlı böyük tədqiqatların aparılmasının zəruri olduğunu vurğulayıb.

İnstitutun direktor müavini, pedaqoji elmlər üzrə fəlsəfə doktoru Ənvər Abbasov iclasda təhsilin inkişafı üzrə Dövlət Strategiyasının tələbləri baxımından 2015-ci ildə elmi-tədqiqat işlərinin başlıca istiqamətləri mövzusunda  təqdimatla çıxış edib. Çıxışda Təhsil Problemləri İnstitutunda  reallaşdırılacaq Dövlət  Strategiyasından irəli gələn  tədqiqat istiqamətləri açıqlanıb. Ənvər Abbasov təqdimatında səriştəyə əsaslanan şəxsiyyətyönümlü  məzmunun yaradılması, yüksək nüfuzlu təhsilverənlərin formalaşması, yeni idarəetmə sisteminin, yeni infrastrukturun, yeni maliyyələşdirmə mexanizmlərinin yaradılması və s. məsələlər üzrə pedaqoji problemləri əks etdirən istiqamətlərdən danışıb. Çıxışda habelə pedaqoji problemləri əks etdirən istiqamətlər üzrə mövzular açıqlanıb. Sonra  Ənvər Abbasov "Təhsilin  inkişafı üzrə Dövlət Strategiyası: perspektivlər, vəzifələr" kitabının mündəricatı barədə məlumat verib. Hazırlanacaq kitabın mündəricatı ətrafında fikir mübadiləsi aparılıb.

İclasda Təhsil Problemləri İnstitutunun direktor müavinləri, elmi məsləhətçilər, şöbə müdirləri iştirak ediblər.

TPİ-nin Beynəlxalq əməkdaşlıq və informasiya şöbəsi

700 BAL TOPLAYANLAR