24 Yanvar 2015 - №03

Bakı Dövlət Universitetində anım tədbiri

Yanvarın 17-də Bakı Dövlət Universitetində 20 Yanvar şəhidlərinin anım mərasimi keçirilib. Tədbir iştirakçıları BDU-nun həyətindəki Şəhidlər abidəsinin qarşısına gül dəstəsi qoyaraq şəhidlərin xatirəsini bir dəqiqəlik sükutla yad ediblər.

Universitetin  rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Azərbaycan xalqının tarixinə Qanlı Yanvar faciəsi kimi daxil olmuş 1990-cı il 20 Yanvar hadisələrindən 25 il keçdiyini qeyd edərək bildirib ki, keçmiş sovet imperiyasının həmin gün xalqımıza qarşı həyata keçirdiyi vəhşi terror aktı insanlığa qarşı törədilmiş ən ağır cinayətlərdən biri kimi bəşər tarixində qara səhifə olaraq qalacaqdır. Rektor 20 Yanvar faciəsinə ulu öndər Heydər Əliyev tərəfindən hüquqi-siyasi qiymət verildiyini, faciə qurbanlarının xatirəsinin hər il dövlət səviyyəsində anıldığını, Prezident İlham Əliyevin bu siyasəti uğurla davam etdirdiyini bildirib. Rektor çıxışında qeyd edib ki, Azərbaycan xalqının intellektual potensialının toplaşdığı Bakı Dövlət Universiteti də 20 yanvarda şəhidlər veribdir: "Biz buna görə fəxr edirik. Hər il şəhidlərimizin əziz xatirəsini yad etmək üçün universitetimizin önündə ucaldılmış möhtəşəm abidə qarşısına toplaşırıq. Bu abidəni tələbələrimiz tez-tez ziyarət edir və onlar da şəhidlərimizlə fəxr edirlər. Gələcək nəsillər bu qəhrəmanları unutmayacaqlar".

Daha sonra çıxış edən beynəlxalq ümumi hüquq kafedrasının müdiri, professor Rüstəm Məmmədov və  hüquq fakültəsinin I kurs tələbəsi Gülnaz Qurbanova 20 Yanvarla bağlı fikirlərini bölüşüblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi

700 BAL TOPLAYANLAR