24 Yanvar 2015 - №03

Tərtərli şagirdlər Azərbaycanın Milli Qəhrəmanının xatirəsini anıblar

Tərtər Rayon Təhsil Şöbəsindən  aldığımız məlumatda  qeyd edilir ki, rayonun  Azadqaraqoyunlu kənd tam orta məktəbinin şagirdləri tərəfindən   Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı Elman Hüseynovun xatirəsi anılıb.

Qəhrəmanın ailə üzvləri və döyüş dostları, rayon ictimaiyyətinin nümayəndələri, məktəblilər  Tərtər şəhərində onun adını daşıyan küçədəki büstü önünə əklil və gül-çiçək qoyaraq xatirəsini ehtiramla yad ediblər.

Mərasimdə çıxış edənlər Milli Qəhrəmanın mənalı həyat və igidliklə dolu döyüş yolundan danışıblar. Bildirilib ki, Elman Süleyman oğlu Hüseynov 1952-ci il fevralın 28-də Tərtər rayonunun Azadqaraqoyunlu kəndində anadan olub. Kənd orta məktəbini bitirdikdən sonra Azərbaycan Dövlət Politexnik İnstitutunda təhsil alıb. 1973-1975-ci illərdə Gürcüstanın Axalkalaki şəhərində zabit rütbəsində xidmət edib. 1980-1982-ci illərdə təhsilini Bakı Ali Partiya Məktəbində davam etdirib. Müxtəlif məsul vəzifələrdə çalışıb. Nazirlər Kabineti nəzdində Xalq Təsərrüfatını İdarəetmə İnstitutunu fərqlənmə diplomu ilə bitirib.

1991-ci ildə könüllü olaraq Tərtərin müdafiəsi üçün tabor yaradılması ilə bağlı Müdafiə Nazirliyinə müraciət edib. Həmin ilin sentyabrında Tərtər özünümüdafiə  batalyonu qərargahının rəisi, noyabr ayında isə Tərtər ərazi özünümüdafiə batalyonunun komandiri təyin olunub. Tərtər rayonunun və ətraf  kəndlərin müdafiəsi üzrə mühüm strateji postların yaradılmasını təşkil edib. Ağdərə rayonunun və ətraf yaşayış məntəqələrinin düşməndən azad olunmasında fəal iştirak edib.İgid komandirin şəxsi şücaəti və rəhbərliyi altında keçirilmiş döyüş əməliyyatları nəticəsində düşmənin xeyli canlı qüvvəsi və texnikası məhv edilib. Döyüşlərdə iki dəfə yaralanıb. 1993-cü il yanvarın 15-də Vəng yüksəkliyi uğrunda gedən döyüşdə qəhrəmancasına şəhid olub.

Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 1995-ci il 15 yanvar tarixli Fərmanı ilə mayor Hüseynov Elman Süleyman oğluna ölümündən sonra "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" fəxri adı verilib.

Mərasimdə Azadqaraqoyunlu kənd tam orta məktəbinin şagirdləri Milli Qəhrəmana, Vətənə, Qarabağa aid şeirlər söyləyib, ədəbi-bədii kompozisiya nümayiş etdiriblər.

Səhifəni hazırladı:
Şakir CƏFƏROV,  "Azərbaycan müəllimi"

700 BAL TOPLAYANLAR