11 Aprel 2015 - №12

ADMİU-da "Elmi-tədqiqat işinin aktuallığının əsaslandırılması" mövzusunda seminar

Aprelin 8-də Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universitetinin Magistrantlar Şurası nəzdində fəaliyyət göstərən "Disput klub" magistrlər, doktorant və gənc tədqiqatçıların iştirakı ilə "Elmi-tədqiqat işinin aktuallığının əsaslandırılması" mövzusunda seminar keçirib.   Seminarda III kurs magistr tələbələri   Zəminə Abdullayeva "Azərbaycan etnomusiqişünaslığının təşəkkülü və əsas inkişaf mərhələləri",  Leyla Cumayeva "Kiçik həcmli muğamların məzmun-intonasiya xüsusiyyətləri",  Günay Abbasova "Fortepiano süita janrının təşəkkülü və əsas mərhələləri" və Coşqun Beydullayev "Azərbaycan şifahi ənənəli professional musiqisinin inkişafında Bakı muğam məktəblərinin rolu" mövzusunda məruzələr ediblər. Seminarın fəxri qonağı olan Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının Elmi işlər üzrə direktor müavini, sənətşünaslıq üzrə elmlər doktoru, professor, əməkdar incəsənət xadimi Kübra Əliyeva maraqlı məsləhətlər verərək tələbələrin suallarını cavablandırıb.

Tədbirdə "Dizayn sənətinin tarixi və nəzəriyyəsi" ixtisasında təhsil alan I kurs magistr tələbə Nəsimi Əliyevin rəngkarlıq və qrafika əsərlərinin sərgisi də olub.  Universitetin professor-müəllim heyəti, magistr  və doktorantlarının iştirak etdiyi tədbirin sonunda I kurs magistrləri Ədalət Behbudov (tar) və  Pərviz Fərhadov (kamança)  IV Beynəlxalq muğam müsabiqəsinin qalibi  olduqları üçün    Fəxri fərmanla təltif ediliblər.

700 BAL TOPLAYANLAR