18 Aprel 2015 - №13

"Güclü təhsil bazası, elmi və texniki tərəqqisi olan ölkələr öz gələcəyini təmin edir"

Azərbaycanın birinci xanımı Mehriban Əliyevanın "Rossiya-24" telekanalına müsahibəsindən

Güclü təhsil bazası, elmi və texniki tərəqqisi olan ölkələr öz gələcəyini təmin edir. Yəni, təhsilə qoyulan sərmayələr ən uzunmüddətli və ən düzgün sərmayələrdir. Azərbaycana gəldikdə, müstəqillik illərində təhsil sahəsində çoxlu islahatlar aparılıb. Bir misal gətirmək istəyirəm. Ölkəmizdə beş minə yaxın məktəb var. Onlardan 3500-ü yenidən qurulub və ya praktiki olaraq yenidən tikilib. Təbii ki, təhsilin keyfiyyəti sahəsində böyük islahatlar aparılır. Xüsusi dövlət proqramlarına əsasən bizim gənclər Avropanın, Rusiyanın, Asiyanın ən görkəmli ali məktəblərində təhsil almaq imkanına malikdirlər. Bu da gənclərimizə böyük imkanlar verir.

Rusiya  ilə  Azərbaycanın  mədəni,  humanitar əlaqələrinə gəldikdə, zənnimcə, bu, xüsusi, çox uğurlu sahədir. Azərbaycan dövlət müstəqilliyini bərpa  edəndən  sonra  keçən  illər  ərzində  ölkədə rusdilli  təhsil  tam  həcmdə  qorunub  saxlanılıb.  Bu gün  bizim  ölkəmizdə  üç  yüzdən  çox  məktəbdə təhsil  rus  dilində  aparılır.  Moskva  Dövlət  Universitetinin  filialı  fəaliyyət  göstərir,  bu  universitetdə fakültələrin  sayı  artır  və  bu,  çox  müsbət  amildir. Bakı  Slavyan  Universiteti,  Rus  Dram  Teatrı,  Rus Mədəniyyət Mərkəzi fəaliyyət göstərir. Bütün bu amillər Azərbaycanın mədəni irsi üçün də çox vacibdir. Ona görə ki, ölkəmizdə rus dilinə çox böyük hörmət və ehtiram bəslənilir. Biz böyük rus ədəbiyyatını  orijinaldan  oxuyuruq.  Gələcək  nəslin  də  bütün bu  imkanları  qoruyub  saxlaması  vacibdir.

Səhifənin başına qalx "Heydər Əliyev Fondu" bölməsinə get Nömrənin müdəricatına dön Səhifənin başına qalx

700 BAL TOPLAYANLAR