18 Aprel 2015 - №13

Təhsil Problemləri İnstitutunda beynəlxalq seminar keçirildi

Böyütmək üçün seçin Azərbaycan Respublikası Təhsil Problemləri İnstitutunda (ARTPİ)  "Təhsilin idarə olunması və beynəlxalq münasibətlərin inkisafında təhsilin önəmi" mövzusunda  beynəlxalq seminar keçirilib.  İnstitutun Gənclərin Beynəlxalq Karyera və İxtisasartırma Mərkəzi ilə birgə təşkil etdiyi beynəlxalq seminar İstanbul Bilgi Universitetinin qurucusu və sabiq rektoru, dünyada üç fərqli universitetə rəhbərlik etmiş tək professor, hazırda San Diyego Dövlət Universitetinin professoru və rektorluğunun məsul şəxsi Prof. Dr. Halil Güven tərəfindən aparılmışdır.

Seminara qatılan bütün qonaqları salamlayan TPİ-nin direktoru Qulu Novruzov rəhbərlik etdiyi institutda  mütəmadi olaraq təhsillə və müasir yeniliklərə dair müxtəlif səpgidə seminarların keçirildiyi və təhsil işçilərinin də daim bu təlimlərə yüksək maraq göstərdiyini söyləyib.

Qulu Novruzov seminarı aparacaq Prof. Dr. Halil Güven barədə məlumat verərək, təhsil işçilərini seminarın gedişatı zamanı aktiv olmağa və öz təşəbbüsləri ilə çıxış etməyə dəvət edib.

Daha sonra Prof. Dr. Halil Güven "Təhsilin idarə olunması və beynəlxalq münasibətlərin inkisafında təhsilin önəmi" mövzusunda seminar keçirib. O, müasir dövrdə texnologiyanın çox yüksək vüsətlə inkişaf etdiyi bir dönəmdə təhsilin də bu inkişafla bərabər dəyişməsinə təsir etdiyini bildirdi. Təhsilin inkişafı tempində təhsil işçiləri arasında yeni liderlərin yetişməsindən, hər bir təhsil işçisinin, sinifdə şagirdlərin qarşısında olan müəllimin artıq ilkin liderlik xüsusiyyətinin daşıyıcısı olduğunu vurğulayıb. Müəllimin sinfin idarə olunmasından, ümumi, orta və ali məktəbin idarə olunmasında beynəlxalq münasibətlərin yaradılması yollarından, bu münasibətlərin qurulmasında ünsiyyət bacarıqlarının köməkliyindən, peşə və ixtisas seçimində şagirdlərin sərbəst seçim etməsinə yardımçı olmalarından söhbət açıb.  Seminar boyu Prof. Dr. Halil Güven xüsusi hazırlanmış slaydlar vasitəsilə müəllimlərə təhsilin idarə olunması və beynəlxalq münasibətlərin qurulması zamanı nələr etməli olduqlarını izah edib. Seminarın sonunda Halil Güven mövzu ilə bağlı sualları cavablandırıb.

TPİ-nin Beynəlxalq əməkdaşlıq və informasiya şöbəsinin təşkilatçılığı ilə baş tutan beynəlxalq seminarda institutun rəhbərliyi, məktəb, bağça, tədris mərkəzlərinin rəhbərləri, ali təhsil müəssisələrinin elm adamları, Azərbaycanın şəhər və bölgələrindən gələn təhsil işçiləri, doktorant və dissertantlar, institutun əməkdaşları iştirak ediblər.

TPİ-nin Beynəlxalq əməkdaşlıq və informasiya şöbəsi

700 BAL TOPLAYANLAR