2 May 2015 - №15

Bakı Slavyan Universitetində şagird-tələbə elmi konfransı

Böyütmək üçün seçin Aprelin 30-da Bakı Slavyan Universitetində ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 92-ci ildönümünə həsr edilmiş "Müasir Azərbaycan Heydər Əliyev ideyaları işığında"  mövzusunda ənənəvi - XII şagird-tələbə elmi konfransı keçirilib. Məktəb-Lisey Kompleksinin bazasında Bakı Slavyan Universiteti və Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Bilik Fondunun dəstəyi ilə keçirilən elmi konfrans şagird və tələbə elmi cəmiyyətlərinin yaxından iştirakı ilə təşkil olunub.

Konfrans öz işinə ulu öndərin büstü önünə gül dəstələrinin qoyulması ilə başlayıb. Plenar iclası açan universitetin rektoru, professor Asif Hacıyev ənənə halını almış şagird-tələbə konfranslarına hələ on iki il bundan əvvəl akademik Kamal Abdullayevin təşəbbüsü ilə başlanıldığını vurğulayıb. Rektor bu cür tədbirlərin ümummilli lider Heydər Əliyevin fəaliyyəti, onun müstəqil Azərbaycan naminə gördüyü işlər barədə gənclərin məlumatlandırılmasında əvəzsiz rolundan danışıb.

İclasda çıxış edən Nəsimi Rayon İcra Hakimiyyəti başçısının müavini Gülarə Verdiyeva, Şuşa Rayon Təhsil Şöbəsinin müdiri Təvəkkül Əliyev, Şamaxı rayon Sabir qəsəbə tam orta məktəbinin direktoru Gülnurə Babaşova tədbirin əhəmiyyətindən danışıb, iştirakçılara uğurlar arzulayıblar. BSU nəzdində Məktəb-Lisey Kompleksinin direktoru İlahə Carçıyeva bildirib ki, konfransın Təşkilat Komitəsinə şagird və tələbələrin 250-dən çox məruzəsinin tezisləri təqdim edilib. Onların əksəriyyətini şagirdlərin tezisləri təşkil edir. Qeyd olunub ki, keçənilki konfransla müqayisədə bu il iştirakçıların sayı 50 nəfər artıb.

Konfransda BSU-nun əməkdaşlıq etdiyi ayrı-ayrı bölgələrdə yerləşən qaçqın məktəblərin 50-dən çox istedadlı şagirdi  təmsil olunub. Respublikamızın digər bölgələrini əhatə edən və Azərbaycan Respublikası Prezidenti yanında Bilik Fondunun müxtəlif layihələrinə cəlb olunan məktəblərin bir qismi də builki konfransa fəal qoşulub. Bu konfransı keçirməkdə təşkilatçıların əsas məqsədi ulu öndərin zəngin irsinin öyrənilməsini, orta məktəblərin istedadlı yuxarı sinif şagirdlərinin tədqiqatçı kimi cəlb etməkdən, həm paytaxtda, həm də bölgələrdə yerləşən orta məktəblərlə Bakı Slavyan Universitetinin əlaqələrini möhkəmləndirməkdən, universitetin professor-müəllim heyətinin BSU-nun əməkdaşlıq etdiyi orta təhsil müəssisələri, xüsusən də qaçqın məktəblərinə dəstək verməsindən ibarətdir.

Plenar iclas Şuşa rayon Malıbəyli kənd orta məktəb və BSU Məktəb-Lisey Kompleksi şagirdlərinin ifasında ədəbi-bədii kompozisiya ilə yekunlaşıb.

Konfransda BSU tələbələri və universitet nəzdində Məktəb-Lisey Kompleksi şagirdləri ilə yanaşı Heydər Əliyev adına Müasir Təhsil Kompleksinin, Bakı Türk Anadolu Liseyinin, Xəzər Universiteti nəzdində "Dünya" məktəbinin,"Tərəqqi" texniki-humanitar liseyin, 291 nömrəli "Ekologiya" liseyinin, Bakı şəhərinin 30-dan çox orta məktəbinin, Laçın, Zəngilan, Cəbrayıl, Ağdam, Xocavənd, Şuşa rayonlarının qaçqın məktəblərinin, Şamaxı, İmişli, Saatlı rayon təhsil ocaqlarının şagirdləri ayrı-ayrı bölmələrdə məruzələrlə çıxış ediblər.

Qeyd edək ki, şagird və tələbələrin tezisləri kitab şəklində çap olunub. İştirakçılara sertifikatlar, diplomlar və hədiyyələr paylanılıb.

700 BAL TOPLAYANLAR