9 May 2015 - №16

ADU-da "Xarici dillərin tədrisinin aktual problemləri" mövzusunda konfrans keçirilib

Böyütmək üçün seçin4-5 may tarixlərində Azərbaycan Dillər Universitetində (ADU) "Xarici dillərin tədrisinin aktual problemləri" mövzusunda respublika elmi-praktik konfransı keçirilib.

Konfransın plenar iclası Azərbaycan Respublikasının Dövlət Himninin səsləndirilməsi ilə başlayıb.

Azərbaycan Dillər Universitetinin rektoru, Milli Məclisin deputatı, professor Səməd Seyidov konfransın həm universitet, həm də orta məktəblər üçün vacib olduğunu bildirib. O, konfransı universitetin illik hesabatı adlandıraraq bunun artıq bir ənənəyə çevrildiyini qeyd edib. Konfransın materiallarının kitab şəklində nəşr olunduğunu vurğulayan rektor universitetin orta məktəblərlə əlaqələr qurduğunu, pedaqoji təcrübəyə yeniliklər gətirdiyini qeyd edib. Bildirilib ki, universitetdə çalışan professor və müəllimlər tədris prosesi zamanı həm özlərinin yeni metodlarından, eyni zamanda dünya universitetlərində olan yeniliklərdən istifadə edirlər. Universitetin beynəlxalq əlaqələrindən danışan rektor Səməd Seyidov ADU-da Strasburq və Esseks universitetlərinin professor-müəllim heyətinin öz metodlarından istifadə edərək tələbələrə fənni tədris etdiklərini bildirib. ADU tələbələri xarici ölkələrdə təhsillərini davam etdirirlər. Universitet hesabına yeni tədris ilində 10 nəfər tələbə Çin  Xalq Respublikasında təhsil almağa göndəriləcək.

İki gün davam edən konfransın plenar iclasında ADU-nun müəllimləri Xədicə Cəfərova "Xarici dillərin tədrisində innovativ metodlardan istifadə", Aytac Məmmədova "Dildə "yalançı dostlar problemi", Gilə Hüseynli "Amerika postmodern ədəbiyyatında", Sənubər Zeynalova "Xarici dillərin tədrisi zamanı metaforaların koqnitiv-sintaktik interpretasiyası" mövzularında məruzə ediblər.

ADU-nun Elmi işlər üzrə prorektoru, professor Dünyamin Yunusov konfransın gedişi və strukturu haqqında iştirakçıları tanış edib. Prorektor bu il orta məktəblərdən konfransda iştirak etmək üçün məqalələrin sayının artdığını, 20-dən çox ali təhsil ocağından tezislərin qəbul olunduğunu vurğulayıb.

Konfrans öz işini "Dilin dünya xəritəsində rolu", "Formal və qeyri-formal təhsildə xarici dillərin tədrisinin aktual problemləri", "İKT-nin xarici dillərin tədrisində rolu: üstünlüklər və çətinliklər", "Xarici dillərin və ədəbiyyatın tədrisində innovativ metodlardan istifadə yolları"  bölmələrində davam etdirib. Bölmələrdə ümumilikdə 140-a yaxın məruzə dinlənilərək müzakirələr aparılıb.

Konfrans ADU-nun Heydər Əliyev adına muzey-lektoriyasında öz işini bölmə rəhbərlərinin hesabatları və yekun sənədin qəbul edilməsilə başa çatdırıb.

İctimaiyyətlə əlaqələr Departamenti

700 BAL TOPLAYANLAR