20 İyun 2015 - №22

Alimin biblioqrafiyası nəşr edilib

"Elm" nəşriyyatı tərəfindən "Məhərrəm Əli oğlu Məmmədyarov: biblioqrafiya" kitabı nəşr olunub.  "Azərbaycanın elm və mədəniyyət xadimləri" seriyasından olan nəşr AMEA, Yusif Məmmədəliyev adına Neft-Kimya Prosesləri İnstitutu və Mərkəzi Elmi Kitabxana tərəfindən hazırlanıb. Kitab AMEA Rəyasət Heyətinin qərarı ilə nəşr olunub və onun elmi redaktoru akademik Vaqif Abbasovdur.     Kimya elmləri doktoru, professor, AMEA-nın həqiqi üzvü, Azərbaycan Respublikası Dövlət mükafatı laureatı Məhərrəm Məmmədyarovun biblioqrafiyası 1954-2014-cü illəri əhatə edib. Bu biblioqrafiyada alimin Azərbaycan, rus və ingilis dillərində çap olunmuş elmi əsərlərinin, monoqrafiyaların, məqalələrin siyahısı, həmçinin, müxtəlif  konfrans və simpoziumlarda akademikin məruzələrinin və çıxışlarının mövzuları daxildir. Biblioqrafiyada, həmçinin, Məhərrəm Məmmədyarovun həyat və fəaliyyətinin əsas tarixləri, elmi, elmi-təşkilati və pedaqoji fəaliyyəti  haqqında qısa oçerk, elmi əsərlərinin, rəhbərlik etdiyi və məsləhətçi olduğu dissertasiyaların siyahısı, alimin elmi fəaliyyəti haqqında aparıcı mütəxəssislərin fikir və mülahizələri daxildir.  Üzvi kimya, neft-kimya sintezi, biotexnologiya sahələrində elmi fəaliyyəti ilə tanınan Məhərrəm Məmmədyarov Azərbaycanda kimya elminin inkişafında xidmətlərinə görə Prezident İlham Əliyevin sərəncamı ilə "Şərəf" ordeni ilə təltif edilib.

700 BAL TOPLAYANLAR