4 İyul 2015 - №24

GDU-nun tələbələri hərbi hissədə olublar

Böyütmək üçün seçinGəncə Dövlət Universitetinin bir qrup tələbəsi Silahlı Qüvvələr Günü münasibətilə Gəncə şəhərində yerləşən "N" saylı hərbi hissədə olub. Görüşdə universitetin humanitar məsələlər üzrə prorektoru Asif Cavadov hərbi hissənin komandanlığına və əsgərlərə öz ürək sözlərini deyib, onları bayram münasibəti ilə təbrik edib. Bildirib ki, 17-ci ildir ölkəmizdə ümumxalq bayramı kimi təntənəli şəkildə qeyd edilən həmin günün müəllifi müasir Azərbaycanın memarı və qurucusu, ulu öndər Heydər Əliyevdir. Ulu öndərin 1998-ci il mayın 22-də imzaladığı fərmanla bu tarixi gün Azərbaycan Respublikasının Silahlı Qüvvələr Günü elan edilib. Ümummilli lider Heydər Əliyev bu fərmanı ilə tarixi həqiqətin və milli ordu quruculuğunda varislik ənənələrinin bərpası istiqamətində çox gərəkli bir addım atıb. Ulu öndərin hakimiyyətə ikinci dəfə gəlişindən sonra ordu quruculuğu ilə bağlı genişmiqyaslı islahatlara start verilib. Tezliklə hərbi hissələrin, ayrı-ayrı qoşun növlərinin formalaşdırılması tam başa çatdırılıb, ordu quruculuğunun ən müxtəlif sahələri ilə bağlı zəruri olan qanunlar qəbul edilib.

Prorektor diqqətə çatdırıb ki, hazırda düşmənə lazımi cavab verəcək, Dağlıq Qarabağımızı azad edəcək qüvvəyə, hərbi-texniki bazaya malik qüdrətli ordumuz var. Bütün xalqımız kimi, Gəncə Dövlət Universitetinin çoxminli kollektivi də ordumuzun bugünkü gücü və qüdrəti ilə fəxr edir.

Sonra universitetin tələbələri hazırladıqları konsert proqramı ilə əsgərlərin qarşısında çıxış ediblər. Konsert proqramı universitetin Tələbə Şurasının sədri Əfsanə Mövlayevanın "Vətən sevgisi" şeirini söyləməsi ilə başlayıb. Sərxan Məmmədovun və Sərxan Qasımovun ifa etdikləri mahnılar, Ruslan Xudaverdiyevin sazda çaldığı havalar, Eşqin Ocaqverdiyevin qarmonda səsləndirdiyi oynaq musiqi nömrələri tamaşaçıların rəğbətini qazanıb. Əsgərlər də tələbələrə qoşularaq ifa etdikləri mahnılar və rəqslərlə bayram əhvali-ruhiyyəsini daha da artırıblar.

Sonda hərbi hissənin komandiri görüşdən razı qaldığını bildirib və universitetin rəhbərliyinə təşəkkürünü çatdırıb.

Maqbet ƏHMƏDOV,
GDU-nun Mətbuat xidmətinin rəhbəri