17 İyul 2015 - №26

Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyası jurnalistləri mükafatlandırdı

Böyütmək üçün seçinİyulun 15-də Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasında bu qurumun Rəyasət Heyəti aparatının İctimaiyyətlə Əlaqələr və Elmin Populyarlaşdırılması İdarəsi və Azərbaycan Mətbuat Şurasının birgə təşkilatçılığı ilə Azərbaycan milli mətbuatının 140 illik yubileyinə həsr olunan "Elm və media: multidisiplinar istiqamətlər və perspektivlər" mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilib.

Tədbirdə AMEA Rəyasət Heyətinin üzvləri, Azərbaycan Mətbuat Şurasının nümayəndələri, akademiyanın institut və təşkilatlarının, həmçinin ölkənin bir sıra aparıcı media qurumlarının rəhbərləri iştirak ediblər.

Konfransı  AMEA-nın prezidenti, akademik Akif Əlizadə  giriş sözü ilə açaraq media  nümayəndələrini əlamətdar yubiley münasibətilə təbrik edib, onlara yeni yaradıcılıq uğurları arzulayıb. AMEA prezidenti elmi yeniliklərin, elmin inkişafı istiqamətində aparılan islahatlarla bağlı məlumatların geniş ictimaiyyətə çatdırılmasında jurnalistlərin rolundan, ölkəmizdə mətbuat işçiləri üçün yaradılan şəraitdən danışıb.

Milli mətbuatımızın intibah dövrünün Azərbaycanın müstəqilliyinin bərpasından sonra başlandığını söyləyən  Akif Əlizadə hazırda Azərbaycanda güclü medianın formalaşdığını qeyd edib. Çıxışında milli mətbuatımızın 140 illiyinin qeyd olunması ilə bağlı  Prezident İlham Əliyevin imzaladığı müvafiq sərəncamın  mətbuatın inkişafında mühüm rol oynadığını diqqətə çatdırıb.

Böyütmək üçün seçinAkademik Akif Əlizadə  AMEA ilə media qurumları arasında əlaqələrin əhəmiyyətini önə çəkərək bu əlaqələrin getdikcə daha da güclənməsi istiqamətində fəaliyyətin genişləndiriləcəyinə əminliyini ifadə edib.

Mətbuat Şurasının sədri  Əflatun Amaşov çıxış edərək xalqımızın milli şüurunun oyanmasında, milli birliyin formalaşmasında misilsiz xidmətlər göstərən "Əkinçi" qəzeti ilə təməli qoyulan Azərbaycan mətbuatının tarixindən, müstəqillik dövründə  mətbuatın inkişafı  və  demokratikləşməsi  istiqamətində görülən işlərdən danışıb.

Mətbuatın hazırkı vəziyyətindən, son dövrlərdə bu sahənin inkişafı istiqamətində həyata keçirilən tədbirlərdən geniş söz açan Ə.Amaşov ümummilli lider Heydər Əliyevin medianın inkişafı sahəsində əsasını qoyduğu mütərəqqi siyasətin Prezident İlham Əliyev tərəfindən uğurla davam etdirildiyini vurğulayıb, jurnalistləri bayram münasibətilə təbrik edib.

Sonra mükafatlandırma mərasimi olub.

Azərbaycan milli mətbuatının 140 illik yubileyi münasibətilə AMEA Rəyasət Heyəti aparatının İctimaiyyətlə Əlaqələr və Elmin Populyarlaşdırılması İdarəsi kütləvi informasiya vasitələri ilə səmərəli əməkdaşlığına görə Azərbaycan Mətbuat Şurasının diplomu ilə mükafatlandırılıb.

Bir sıra  media qurumu isə  AMEA-nın diplomuna layiq görülüb. Qeyd edək ki, "Azərbaycan müəllimi" qəzeti də Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təbliği və elmin populyarlaşdırılmasında, elmi nailiyyətlərin və elmi-mədəni tədbirlərin işıqlandırılmasında müntəzəm iştirakına və göstərdiyi xidmətlərə görə mükafatlandırılanlar sırasında olub.

Samirə KƏRİMOVA,
"Azərbaycan müəllimi"