29 Avqust 2015 - №32

"ADA" Universitetində 40 ölkədən tələbələr təhsil alacaq

Yeni tədris ilində "ADA" Universitetində bakalavr və magistr pillələrində 40 ölkədən 103 tələbə təhsil alacaq. Onlardan 52-si Azərbaycan Respublikası Xarici İşlər Nazirliyi tərəfindən maliyyələşən "Əlimərdan bəy Topçubaşov" təqaüdünü qazanıb. Səkkiz nəfər isə "ADA" Universitetinin beynəlxalq tərəfdaşları olan ali təhsil müəssisələri, o cümlədən Fransanın İESEG menecment məktəbi, Böyük Britaniyanın Qlazqo, Koreya Respublikasının Hankuk, ABŞ-ın Miçiqan və Türkiyənin Giresun universitetləri ilə mübadilə proqramları çərçivəsində gələn tələbələrdir.

Universitetdən AZƏRTAC-a bildiriblər ki, "Qlobal liderlik" fəlsəfə sütunlarından biri olan "ADA" Universitetində tədris prosesinin beynəlmiləl olmasına böyük əhəmiyyət verilir. Belə ki, bu ali təhsil müəssisəsinin təkcə tələbələri deyil, professor-müəllim heyətinin də bir qismi xarici mütəxəssislərdən ibarətdir.

Universitetin hökumət, beynəlxalq münasibətlər və tələbə məsələləri üzrə prorektoru Fariz İsmayılzadənin sözlərinə görə, məqsəd innovativ təhsil verməklə yanaşı, təkcə bölgədə deyil, bütün dünyada müsbət dəyişikliklərin aparıcı qüvvəsinə çevriləcək məzunlar hazırlamaqdır: "ADA" Universitetinin beynəlxalq tələbələrinin coğrafiyası bu il bir qədər də genişlənərək Əlcəzair, Kolumbiya, Misir, İtaliya, Hindistan, İraq, Almaniya kimi ölkələri əhatə edib. Bu da "ADA" Universitetinin və Azərbaycanda verilən təhsilin təkcə bölgədə deyil, bütün dünyada tanınmağa başladığından xəbər verir".

700 BAL TOPLAYANLAR