5 Sentyabr 2015 - №33

Balakən liseyi yeni dərs ilini ciddi uğurlarla qarşılayır

Böyütmək üçün seçinYola saldığımız 2014-2015-ci dərs ili özünü ölkəmizin ən yaxşı ümumtəhsil müəssisələrindən biri kimi tanıdan Balakən şəhəri humanitar və texniki təmayüllü lisey üçün uğurlu olub. Belə ki, liseydən redaksiyamıza göndərilən məlumata görə, bu il tədris ocağının 3 şagirdi Respublika fənn olimpiadasının yekun turunda  fərqlənib. Onlardan XI sinif şagirdi Tanrıqulu Vəliyev və IX sinif şagirdi Lalə Süleymanova tarix fənni üzrə II, IX sinif şagirdi Elmir Bayramov isə biologiya fənni üzrə üçüncü yerə layiq görülüblər. Hər üç şagird fəxri fərman, medal və qiymətli hədiyyələrlə mükafatlandırılıb.

Olimpiada qaliblərindən Tanrıqulu Vəliyev həm də 2014-2015-ci tədris ilində təhsildə əldə etdiyi nailiyyətlərə görə tam orta təhsili qızıl medalla bitirib. Yeri gəlmişkən deyək ki, son 4 il (2012-2015-ci illər) ərzində liseyin 9 məzunu təhsilini xüsusi nailiyyətlərlə başa vurduğuna görə qızıl medal alıb.

Liseyin şagirdləri "Xəmsə" intellektual televiziya oyununda da rayonun yığma komandası tərkibində fəal iştirak edib və respublikanın müxtəlif şəhərlərində keçirilən zona turnirinin qalibi olaraq finala çıxıblar. Final mərhələsində də yüksək hazırlıq nümayiş etdirən liseyin təmsilçiləri II yeri tutublar.

Məzunlarının ali məktəblərə qəbul göstəricisinə görə də lisey böyük uğura imza atıb. Belə ki, 2015-ci ildə liseyi bitirən 56 məzundan 47 nəfəri TQDK-nın keçirdiyi ali məktəblərə qəbul imtahanlarını uğurla verərək tələbə adını qazanıb. 1 məzun isə kollecə qəbul olunub. Bu il həm də ötənilki məzunlardan 4-ü ali məktəblərə daxil olub. Builki məzunlardan 3-ü ali məktəblərə qəbul imtahanlarında 600-700, 7 nəfəri isə 500-600 arasında bal toplayıb. Qızıl medallı Tanrıqulu Vəliyev 673 balla Bakı Dövlət Universitetinə hüquqşünaslıq, Leyla Süleymanova 624 balla Qafqaz Universitetinə dünya iqtisadiyyatı, Şəfa Məmmədli isə 621 balla Azərbaycan Dillər Universitetinə dil və ədəbiyyat müəllimliyi (ingilis dili) ixtisasları üzrə daxil olub. Hər üç tələbə dövlət sifarişli ixtisaslarda təhsil alacaq.

Onu da qeyd edək ki, hazırda liseydə 331 nəfər şagird təhsil alır. Onların təlim-tərbiyəsi ilə 52 müəllim  məşğul olur ki, bunların da 18 nəfəri  liseyin öz yetirməsidir.

Yeni dərs ilinə qazanılmış yüksək nailiyyətlərlə, onların doğurduğu xoş əhvali-ruhiyyə ilə gələn bu qabaqcıl təhsil müəssisəsinin kollektivinə uğurlu fəaliyyət və nəticələr arzulayırıq.

Yusif ƏLİYEV,
"Azərbaycan müəllimi"