19 Sentyabr 2015 - №35

Tələbələr yaxşı oxuyacaqlarına söz veriblər

Böyütmək üçün seçin Yeni dərs ilində Lənkəran Dövlət Universitetində 2400 tələbə oxuyacaq. Bunun 577 nəfəri bu il daxil olub. Onların arasında 600 və daha çox bal toplayan tələbələr vardır. Dövlət sifarişi üzrə tələbə qəbulu planı yerinə yetirilmiş, maliyyə (qiyabi) ixtisası üzrə yeni qrup açılmışdır.

Bütün bunlar barədə 15 sentyabr -Bilik günündə keçirilən tədbirdə məlumat verildi. Tədbiri açan universitetin rektoru, fizika-riyaziyyat elmləri doktoru, əməkdar elm xadimi, professor Asəf İsgəndərov yeni dərs ilinin başlanması münasibətilə tələbələri təbrik etdi, onlara elm və təhsil yollarında uğurlar arzuladı.

Lənkəran Ağsaqqallar Şurasının sədri Kamal Kələntərli, universitet valideynlər şurasının sədri  Sərhad Məmmədov çıxış edərək ürək sözlərini söylədilər.

Tələbələr adından 600-dən çox balla qəbul olunmuş Leyla Abdullazadə və Səkinə Şabıyeva çıxış edərək yaxşı oxuyacaqlarına, universitetin ictimai həyatında  fəal iştirak edəcəklərinə söz verdilər.

Tədbirdə universitetə yüksək balla daxil olanların bir qrupuna tələbə bileti və hədiyyələr təqdim edildi.

Sonra universitet bədii özfəaliyyət kollektivinin konserti oldu. Konsertdə tələbələrdən Fəridə Nağıyeva, Şəhla Adıgözəlova, İlqar Əliyev, Elnur Valeh və başqaları maraqlı proqramla çıxış etdilər.

Tədbirdən sonra universitetin rektoru, professor Asəf İsgəndərov valideynləri ali məktəb həyatı ilə tanış etdi, onları maraqlandıran suallara cavab verdi.

Bilik gününə həsr edilmiş tədbirdə rayonun elm, təhsil müəssisələrinin və ictimaiyyətin nümayəndələri iştirak edirdilər.

Hacı Etibar ƏHƏDOV,
LDU-nun Mətbuat və informasiya xidmətinin rəhbəri

700 BAL TOPLAYANLAR