3 Oktyab 2015 - №36

ADAU laboratoriyasında yeniliklər

Azərbaycan Dövlət Aqrar Universitetinin (ADAU) taxıl və paxlalı bitkilər laboratoriyasında yeni buğda sortlarının yetişdirilməsi istiqamətində iş aparılır.

Laboratoriyanın müdiri Firudin Qurbanovun verdiyi məlumata görə, artıq "Qismət tritikale" sortu Dövlət Sort Komissiyası tərəfindən qəbul edildiyindən, onun rayonlaşdırılmasına başlanılıb. Hazırda alimlər iki yeni sort - "Qırmızı buğda-1" və "Nurcahan" sortları üzərində sınaqları davam etdirirlər.

F.Qurbanov onu da  əlavə edib ki, fermerlər ən çox yerli sortlara üstünlük verirlər. Buna görə də aparılan təcrübələr əsasən yerli sortlar üzərində həyata keçirilir. Yerli sort buğdalar həm xəstəliyə davamlı, həm də məhsuldardır. Bu xüsusiyyətlərinə görə onlar yerli fermerlər tərəfindən daha geniş istifadə olunur.

700 BAL TOPLAYANLAR